ANNONCE

Rejser til Sverige: Her er alt hvad du skal vide inden du tager afsted

15. februar 2018 22:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Skal man have pas med til Sverige? Er det nok at kunne fremvise en anden form for billedlegimitation? Eller håber du på, at den nordiske pas-union betyder, at man som dansk statsborger kan rejse frit mellem Danmark og Sverige? Få svar på alle dine pas-spørgsmål her.

Rejser til Sverige: Her er alt hvad du skal vide inden du tager afsted
Skal man have pas med til Sverige - er der grænsekontrol og/eller paskontrol og kan man komme til Sverige uden pas? Om lidt er du lidt klogere. Arkivfoto: Simon Læssøe/Scanpix.

Skal man have pas med til Sverige når man krydser grænsen, eller kan man klare sig med en anden form for billed-id som eksempelvis et kørekort?

De korte svar på de to spørgsmål er: Nej og Ja.

Det er nemlig ikke nødvendigt at have et gyldigt pas med, når du som dansk statsborger vil rejse ind i Sverige. Men du skal kunne identificere dig og hvis du rejser til Sverige uden pas, skal du derfor eksempelvis bruge et kørekort.

Nordiske borger kan ifølge Udenrigsministeriet rejse visumfrit i de nordiske lande. Og der er ingen pastvang for nordiske statsborgere, der rejser i Norden – som ud over Danmark udgøres Finland, Island, Norge og Sverige, samt de selvstyrende områder Ålandsøerne (del af Finland), Færøerne (del af Danmark) og Grønland (del af Danmark).

Men mens man i eksempelvis Sverige har et id-kort med billede på, så har vi i Danmark ikke en ensartet form for billedlegitimation. De fleste har kun et pas og/eller et kørekort og derfor er det disse to identifikations-muligheder, der er mest brugte.

Fakta

Dette skal dit billed-id indeholde

  • Et foto af dig
  • Dit fulde navn
  • CPR-nummer eller fødselsdag
  • Din underskrift
  • Oplysning om hvornår id’et udløber
  • Serienummer
  • Oplysning om hvilken myndighed, der har udstedt id’et

Kilde: Visitsweeden.se.

Hvis du rejser til Tyskland er der helt andre regler, end dem der gælder for rejser i Norden. her skal man have pas med – uanset om man møder folk ved grænsekontrollen eller ej.

Fakta

Ind- og udrejse til og fra Danmark

De danske pasregler er fastsat i Pasloven, hvor kapitel om pastvang samt ud- og indrejse lyder som følger:

Paragraf 1. Danske statsborgere kan udrejse til og indrejse fra Finland, Island, Norge og Sverige uden at være i besiddelse af pas eller anden rejselegitimation.

Paragraf 2. I øvrigt skal danske statsborgere ved udrejse fra og ankomst til landet være i besiddelse af pas. Rigspolitichefen kan dog i særlige tilfælde tillade ud- og indrejse for danske statsborgere, uanset at vedkommende ikke kan legitimere sig ved pas.

Kilde: Retsinformation.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu