Skandale i Dong kan ødelægge vindeventyr

28. marts 2012 09:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skandale i Dong kan ødelægge vindeventyr
Billede mangler

Det er skidt for dansk økonomi, og det kan koste job, at Anders Eldrup er stoppet som koncernchef i Dong Energy. Det siger Lars Rohde, der er formand i Danmarks største pengetank ATP til Berlingske.
ATP var parat til at investere 100 milliarder i Dong Energy, der med Anders Eldrup i spidsen var parat til at bygge 15-20 vindmølleparker i Europa, der ville skabe flere tusinde jobs.
Men den satsning forsvinder nok med Anders Eldrup, siger Lars Rohde.
“Danmark har de seneste 30 år brugt ganske mange statslige midler på at støtte vindmølleproducenter og følgeindustri. Risikoen er nu, at vi går glip af at høste frugten af de historiske statslige investeringer,” siger Lars Rohde til Berlingske.
Ifølge ham vil Anders Eldrups afgang føre til langt færre Dong-vindmølleparker og dermed også et farvel til et ventet dansk jobboom og ringere indtjening til danske investorer.
Dong Energys kommunikationschef, Karsten Anker Petersen, afviser kritikken.
“Jeg kan berolige Lars Rohde med, at Dong Energys strategier er uændrede. Han er meget velkommen til at investere sine milliarder i Dong Energys forretning,” siger Karsten Anker Petersen til Berlingske.
Ifølge TV 2 News forventes Dong Energy at komme med en redegørelse om hele sagen senere i dag.
Kilde: berlingske.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu