ANNONCE

Skandale-sag fortsætter: Ny kommunal chef sendt hjem

20. marts 2021 18:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Stabschefen blev sendt hjem fredag imens hendes forhold undersøges

Skandale-sag fortsætter: Ny kommunal chef sendt hjem
Fra pressemødet i Fredericia Kommune, hvor advokatundersøgelsen og interne afdækninger blev fremlagt. Foto: Fredericia Kommune/Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Skandale-sagen i Fredericia bliver tilsyneladende bare ved og ved. For udover de personalesager, der er indledt mod kommunaldirektøren og økonomichefen – samt politianmeldelsen af et måske problematisk forhold mellem tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og kommunaldirektøren –  så er nu også stabschefen sendt hjem. Det skete fredag.

Det skriver Fredericia Dagblad lørdag.

Om der kommer flere sager, vil koncerndirektør Yelva Jensen ikke svare direkte på:

– Jeg kan oplyse, at vi har valgt at hjemsende stabschef for uddannelse, bosætning og turisme, Charlotte Walkusch. Det sker i forlængelse af arbejdet med de interne afdækninger og yderligere forhold, der vedrører hendes ansvarsområde. Da der er tale om personaleforhold,  kan vi ikke sige mere på nuværende tidspunkt, fremgår det af svaret fra Yelva Jensen til avisen.

Fremlagde rapport

Sagen kulminerede ellers foreløbig den 15. marts, da borgmester Steen Wrist, viceborgmester Susanne Eilersen og fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak fremlagde resultatet af den igangsatte advokatundersøgelse og den interne afrapportering for offentligheden.

Her fremgik det blandt andet, at kommunens vækstdirektør i 2016 gav en ulovlig instruks om behandling af byggesager. Det skyldes formentlig hensynet til borgmesterens sag. Der er dog ikke fundet bevis for, at borgmesteren skulle have været involveret.

Efterfølgende blev alt materialet overdraget til Sydøstjyllands Politi ligesom Fredericia Kommune igangsatte personalesager mod kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og økonomichef Tommy Abildgaard.

Kort før sagen kom frem, trak Jacob Bjerregaard sig som borgmester i Fredericia. Han havde fået tilbudt et job i kommunikations- og reklamebureauet Advice.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu