ANNONCE

Skandalen i Fredericia: Pressemødet er i gang

12. marts 2021 10:59 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

To ledere fra Fredericia Kommune er blevet hjemsendt, efter en advokat undersøgelse skulle afgøre, om borgmesteren har udnyttet sin position

Skandalen i Fredericia: Pressemødet er i gang
Daværende borgmester Jacob Bjerregaard og kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe og økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard. Foto: Peter Leth-Larsen

Nu bliver offentligheden informeret om, hvad advokatundersøgelsen fra fra Fredericia Kommune er kommet frem til.

Newsbreak er tilstede på Fredericia Rådhus for at dække dagens pressemøde.

Her vil borgmester Steen Wrist Ørst sammen med 1. viceborgmester Susanne Eilersen fremlægge, hvad undersøgelsen konkluderer.

Økonomiudvalgte har undersøgt hændelsesforløb for at se om der har været hjemmel tilstedet.

– En egen undersøgelse viser, at der ikke var styr på sagerne. Vi har ikke haft styr på interne processer eller at sagerne ikke har fået den rigtige politiske behandling. Det beklager vi, siger borgmester Steen Wrist Ørst.

-Så vil nogen spørge, om den er helt gal på Fredericia Rådhus. Det er den ikke. De sager vi har afdækket har handlet om enkelte personer, som ikke er ansat mere, fortsætter han.

Advokatundersøgelsen har vist, at salget af byggegrunden til borgmesteren ikke er sket i overenstemmelse med reglerne, og sagen er blevet videregivet til politiet, som vil efterforske den. Politiet har fået sagen her til morgen.

Rygter

Første viceborgmesteren Susanne Eilersen fortæller, at hun har fået en anonym mail, hvor det blandt andet fremgår at sager ikke belyses korrekt, hvis ikke det er i borgmesterens interesse. Derudover blev han anklaget for at fyre medarbejdere, der vil overholde loven.

Kommunaldirektøren  fortæller på et opfølgende møde, at der er mange rygter om hende og borgmesteren, fortæller Susanne Eilersen om tiden op til advokatundersøgelsen. Eilersen vil dog ikke spekulere i disse rygter.

– Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at det hører privatlivet til, men det er desværre ikke sagen, siger borgmesteren.

Det har ikke været muligt for advokatundersøgelsen af redegøre for om der har været en nær relation mellem kommunaldirektøren og den tidligere borgmester. Men den konkludere, at det ville betyde, at kommunaldirektøren derfor ville være inhabil.

– Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke ved om der har været en nær relation. Byrådet kender til rygterne, de har svirret længere. Jeg fortryder i dag, at jeg ikke har taget dem alvorligt tidligere, siger nuværende borgmester Steen Wrist Ørst.

Også første viceborgmesteren har kendt til rygterne længe.

– Jeg oplevede selv noget af en karakter, jeg synes var bekymrende. Jeg forelagde det personalechefen, som trak på skulderen, fortæller Sussanne Eilersen om rygterne.

Afskediget

Den hjemsendte kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe er blevet afskediget, fortæller borgmesteren.

Opdateres…

Fakta

Sagen kort

Sagen begyndte i december sidste år, da det kom frem, at daværende borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard angiveligt har udnyttet sin position ved at få en byggegrund under gunstige forhold og til en favorabel pris.

Da en advokatundersøgelse skulle afgøre, om borgmesteren havde udnyttet sin position, blev både kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe samt økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard hjemsendt.

Derudover er det senere kommet frem fra 16 chefer, at de har oplevet et dårligt arbejdsmiljø i den tid, de har arbejdet under borgmester Jacob Bjerregaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu