Efter kritik af ledelsen: Auri sat på plads i Brøndby

6. marts 2013 13:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Efter kritik af ledelsen: Auri sat på plads i Brøndby
Billede mangler

I et sjældent direkte angreb på sine overordnede gjorde Auri Skarbalius tirsdag det klart, at han ikke tror på målsætningen fra Årsregnskabet 2012 om, at Brøndby skal vinde medaljer i 2015.

 

– Der er ingen, der har spurgt mig, om det her kan lade sig gøre, og når du spørger mig, om det er realistisk at vinde medaljer i 2015, må jeg sige nej, siger Auri Skarbalius til tipsbladet.dk.

Auris udtalelse vakte ikke begejstring på ledelsesgangen i Brøndby. Derfor blev Skarbalius hevet ind til en kammeratlig samtale for at få afstemt, hvad man som Brøndby-træner kan sige til medierne.

Det bekræfter sportschef Ole Bjur.

– Auri har udtalt sig om de ting, og det er så det. Jeg kan måske ikke helt forstå ham, og det er ting, der må stå for hans egen regning. Vi har selvfølgelig snakket med Auri. Vi har lige fået talt tingene igennem, og nu er vi på linje – og det skal vi også være.

– Det nytter ikke noget, at vi melder vores frustrationer ud i medierne. Selvfølgelig skal han holde det internt. Det er sådan, at vi gør det i Brøndby, det gælder både spillerne og ledelsen, understreger Ole Bjur.

Auri Skarbalius kritiserede tirsdag også Brøndby-ledelsen for manglende fremtidsplanlægning..

– Jeg kan konstatere, at jeg har været her i halvandet år, og vi er ikke kommet videre med, hvor vi skal hen på både kort og lang sigt. Der har ikke været en plan i min tid i klubben, og jeg savner lys for enden af tunnelen, sagde Auri Skarbalius.

Men det er ikke korrekt, at der ikke er en plan, fastslår sportschefen. Skarbalius er imidlertid kun informeret om de elementer, der nødvendige for ham at vide noget om.

– Der er lagt en samlet strategiplan. Det har jeg gjort, men den er ikke præsenteret i alle detaljer. Det er mit job, det er mig, der er strategen. Og det afgørende er, at jeg har styr på det. Auri er vores cheftræner, og han er informeret om de delelementer, som angår ham. Men der er også elementer, der ikke involverer ham, konstaterer Bjur.

Sportschefen afviser, at Skarbalius ved mødet skulle have fået at vide, at han ikke er en del af fremtiden i Brøndby på den anden side af sommerferien.

– Så længe han er vores cheftræner, er han absolut en nøgleperson i klubben, der bliver fuldt ud informeret og involveret i de områder, hvor han er hovedpersonen. Men jeg kan ikke give jobgarantier og sige, at Auri også er vores cheftræner om tre år.

Auri Skarbalius har kontraktudløb i Brøndby ved årsskiftet. Ole Bjur fastslår dog, at medmindre andet aftales, fortsætter litaueren sit arbejde klubben også efter denne dato på en løbende aftale med seks måneders opsigelse.

Bjur udtrykker samtidig en vis forståelse for Skarbalius’ frustration over den nuværende situation.

– Jeg kan forstå, hvis han er frustreret over usikkerheden om fremtiden. Det er svært at planlægge i forhold til transfers og i forhold til truppen, sådan som situationen er lige nu. Der er en kapitaludvidelse lige om hjørnet, og det er selvfølgelig helt centralt i forhold til fremtiden, at den falder på plads.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu