Skat advarer danskerne

20. juli 2019 12:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er problemer med svindlere, der forsøger at lokke penge ud af danskere.

Der er problemer med svindlere, der forsøger at lokke vigtige informationer ud af godtroende danske skatteydere. Det advarer Skat selv om på sin hjemmeside.

Via Twitter skriver Skat, at det særligt er lige nu, der kommer mange henvendelser om folk, der bliver forsøgt snydt af lyssky svindlere.

På hjemmesiden viser Skat et helt nyt eksempel på en svindelmail, der stammer fra juni 2019, men skriver samtidig at “de falske mails kommer i flere udgaver, er eksemplerne ikke udtømmende. Du kan altså godt have fået en falsk mail, som ser anderledes ud”.

Udnytter store navne

Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert og blandt andet teknisk rådgiver for både Interpol og Europol mener, at svindlerne leder efter virksomheder, som danskerne i høj grad har tillid til.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, har han tidligere fortalt Newsbreak.dk

Det bedste, du som forbruger kan gøre, er at slette e-mailen og ikke klikke på linket. Lad blot mailen forblive uåbnet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu