ANNONCE

Skat advarer om feriepenge: Kan blive dyrt

26. marts 2021 11:27 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Vær opmærksom, hvis du vil have feriepenge udbetalt. Du kan risikere at få et smæk

For anden gang er der blevet åbnet op for kassen med de indefrosne feriepenge. Men det blev dog en dyr fornøjelse for nogle i efteråret. Derfor har Skattestyrelsen sendt en advarsel ud.

– Vi oplevede ved forrige udbetalingsrunde i efteråret en del borgere, der ringede til Skattestyrelsen, fordi de var i tvivl om skatten i forbindelse med feriepenge. Vi fik også enkelte henvendelser, da årsopgørelsen åbnede for nylig, og derfor opfordrer vi til, at man tjekker sin forskudsopgørelse, hvis man vil undgå et skattesmæk, siger underdirektør Karoline Klaksvig, Skattestyrelsen.

Der er også særlige grupper, som skal være ekstra opmærksomme på deres forskudsopgørelse, hvis de søger feriepenge

Offentlig ydelse

Personer, der er på pension eller offentlige ydelser, kan der være særlige forhold, hvis de angiver feriepenge på forskudsopgørelsen. Derfor er det også en god idé at tage fat i den myndighed, der udbetaler den offentlige ydelse.

Men der er også udfordringer for skatteydere, som enten betaler topskat, eller nærmer sig.

– Hvis man betaler topskat, eller hvis man har en samlet indkomst lige under topskattegrænsen, er det særligt vigtigt at huske feriepengene på forskudsopgørelsen, ellers kan de give et skattesmæk, der kan mærkes, siger Karoline Klaksvig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu