Skat afslører stort snyderi i ghettoområder

12. marts 2012 08:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skat afslører stort snyderi i ghettoområder
Billede mangler

I 26 boligområder, som den tidligere regering betegnede som ghettoområder, er der foregået omfattende fusk med kørselsbidrag, boligsituation og lønindberetning.
Det har Skat afsløret i en undersøgelse bestilt af Socialministeriet, skriver Jyllands-Posten.
Skat har i alt afsløret snyd for omkring 40 millioner kroner begået af 908 virksomheder og privatpersoner i områderne. I alt gennemgik Skat 4.200 sager.
Flere har snydt i skat ved at misbruge det såkaldte TastSelv-system, hvor lønmodtagere skal indberette deres skatteoplysninger.
Det har et stort antal beboere udnyttet til at indtaste falske befordringsfradrag, lønmodtagerudgifter og underholdsbidrag, oplyser lederen af Skats indsatsgruppe, Erik Rosenbæk.
“Vores undersøgelser tyder på, at trafikken med store fradrag for lønmodtagere i TastSelv nærmest er sat i system på bestemte arbejdspladser. I andre tilfælde kunne vi se den samme adfærd i hele familier,” siger Erik Rosenbæk til Jyllands-Posten.
I 139 tilfælde vil Skat nu undersøge, om snyderne skal sigtes for groft, uagtsomt eller forsætlig skatteunddragelse. Samtidig kræver Skat, at de ca. 40 millioner kroner efterbetales.
Skatteminister Thor Möger Pedersen er skuffet over resultatet.
“Rent ud sagt er det foruroligende og meget utilfredsstillende, at der er så massive problemer med at overholde love og regler om skat, moms og sociale ydelser i disse 26 udsatte områder. Vi skal ikke acceptere, at der i nogle områder af Danmark er en form for paralleløkonomi, hvor deltagerne kun vil høste frugterne af velfærdssamfundet, men ikke deltage i finansieringen,” siger Thor Möger Pedersen til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu