Skat “forærede” skatteborger en feriebolig

21. januar 2013 12:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skat
Arkivfoto.
Skat

Arkivfoto.

Ejendommen var komplet ukendt for læseren, og året efter blev den skiftet ud med en lige så ukendt kroatisk ejendom på adressen Glavica 17 i Postira Brac, der har figureret på forskudsopgørelsen lige siden på trods af gentagne henvendelse om at få den fjernet.

Læseren er endnu ikke blevet beskattet af ejendommen, men han frygter, at det vil ske en dag, samt at han i så fald selv skal bevise, at han ikke har ejet ejendommen.

“Jeg har henvendt mig til Skat hvert år for at få den fjernet. Men det er aldrig lykkes, og jeg har heller aldrig fundet frem til den, der kunne gøre noget ved det,” fortæller han.

Skat forklarer i et skriftligt svar, at der er tale om it-mæssige problemer, som altså nu har stået på over flere år.

“Det er en kendt problemstilling, der opstod tilbage i 2008. Problemstillingen var, at der grundet nogle systemmæssige udfordringer, skete det, at en række udenlandske ejendomme blev registret med flere ejere, og det derved blev problematisk at få sammensat personer og ejendomme korrekt ved dannelse af forskudsopgørelsen,” skriver Skat og hævder videre, at problemet løbende er blevet rettet for de skatteydere, der har henvendt sig.

Skat kalder det en “beklagelig manuel fejl, at det ikke er sket. Og etaten lover, at det nu vil blive rettet manuelt.

“Skatteydere, der har været berørt af disse problemstillinger, har altid kunnet blive tilrettet, så hvis det i dette tilfælde ikke er sket, er det en beklagelig manuel fejl,” hedder det.

Fejlene i it-systemerne var ifølge svaret fra Skat en fejl i kommunikationen mellem to systemer i forbindelse med oprettelsen af udenlandske ejendomme.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu