Skat har en advarsel til alle: Denne mail er ikke fra os

13. februar 2018 19:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Advarer mod endnu en svindelmail fra svindlere, der vil tage dine penge.

Kære skatteyder,

Efter den seneste årlige beregning af din skattemæssige aktivitet, har vi besluttet, at du er berettiget til en tilbagebetaling af moms på DKK 7650,00.

Ovenstående er da noget af en drømmebesked at modtage her midt i sådan en råkold februar, men problemet er bare, at det er pure opspind, og selv om det ser ud til, at det er dig, der skal have penge, så er formålet – ikke overraskende – det stik modsatte. Usle svindlere vil gerne tage dine penge fra dig.

Det har fået de ansvarlige for app’en Mit Digitale Selvforsvar til at udsende en advarsel, hvor i det fremgår, at du ikke skal stole på en mail med netop dette indhold. Du kan se et billede af, hvordan mailen ser ud, i galleriet over artiklen.

Sådan gør vi ikke

Både i applikationen, der kan fås til smartphones, og på Skats egen hjemmeside fremhæves det, at selv den smarteste, flotteste og mest professionelt udseende svindel-mail kan gennemskues, hvis blot du husker på især én ting.

Skat henvender sig udelukkende via e-mails for at give dig information og handlemuligheder og vil aldrig nogensinde bede dig oplyse dine personlige oplysninger, konto- eller betalingskortoplysninger eller bede dig angive information om et særskilt beløb.

Problemet opstår dog i det konkrete eksempel, hvor mailen for eksempel beder dig klikke på et link, men også det er der råd for. Ved at holde musen hen over linket i den mail, du har fået, kan du se, hvor det fører hen, og virker det utroværdigt og indeholder ikke “skat.dk”, så bør du holde dig væk.

Desuden – og det er måske vigtigst:

Skat udbetaler automatisk overskydende skat til din NemKonto, og det er ikke nødvendigt at oplyse dine betalingskortoplysninger for at få din overskydende skat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu