Skat kan tvinge virksomheder til uvildig revision

22. februar 2013 21:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skat kan tvinge virksomheder til uvildig revision
Billede mangler

Skat kan fremover kræve en vurdering fra en uvildig revisor, hvis der er mistanke om, at en virksomhed handler med sig selv for at slippe billigere i skat.

 

Det er konsekvensen af en ny bekendtgørelse, oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Det nye redskab skal bruges i tilfælde af transfer pricing, det vil sige situationer, hvor selskaber inden for samme koncern handler med hinanden. Sker det til priser over markedsvilkår, kan virksomheden med base i Danmark trække penge ud af selskabet til lande med skattely og dermed omgå det relativt høje skatteniveau.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) betegner de nye regler som konstruktive for erhvervslivet.

»SKAT har fået en nyt og vigtigt redskab i forhold til at fastsætte virksomhedernes skat i transfer pricing-sager. På denne her måde kommer vi erhvervslivet i møde på en konstruktiv måde. Både SKAT og virksomhederne kan have gavn af at inddrage en uvildig ekspert, hvis man er uenige om de rigtige afregningspriser.«

»Det er vigtigt for mig at understrege, at der skal være ordentlige vilkår for at drive virksomhed i Danmark. Omvendt skal virksomhederne også overholde de skatteregler, vi har herhjemme, også når det drejer sig om de priser, man afregner til inden for de enkelte koncerner. Det handler ikke om at genere virksomhederne unødigt, men om at sikre, at deres skat er korrekt, at de betaler den skat, de skal, og at de bliver beskattet på en effektiv måde. Det er i virkeligheden meget enkelt,« udtaler skatteministeren i en pressemeddelelse.

Virksomhederne skal allerede i dag kunne dokumentere, at deres samhandel med et søsterselskab sker ud fra de samme priser og vilkår, som virksomheder uden for koncernen kan handle til. Men opstår der tvivl, kan skattemyndighederne altså nu få en uvildig vurdering.

Skat kan kun kræve en revisorerklæring i tilfælde, hvor den pågældende virksomhed har transaktioner med skattelylande, eller hvis virksomheden har haft røde tal på bundlinjen i fire år i træk. Den uafhængige revisorerklæring skal være skattemyndighederne i hænde senest 90 dage efter forespørgslen.

Den nye regel træder i kraft 1. marts i år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu