ANNONCE

Skat kiggede i Thornings kalender og konti

25. august 2012 15:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skat kiggede i Thornings kalender og konti
Billede mangler

For første gang lægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnock det ni sider lange brev fra Skat frem, der tilbage i 2010 frikendte parret for skatteunddragelse.
Og den ni sider lange afgørelse viser, at Skat har gennemgået Thorning-parrets økonomi med en tættekam. Myndighederne har blandt andet gennemtrawlet gamle kalendere, flybilletter og kontoudskrifter.
Alt sammen med det formål at finde ud af, hvor mange dage Stephen Kinnock har opholdt sig i Danmark i perioden 2007 til 2009.
Opholder man sig mere end 180 dage i Danmark, er man nemlig som hovedregel fuldt skattepligtig.
Skats gennemgang viser, at Kinnock ikke har været 180 dage i Danmark nogen af årene. I 2007 var han i landet 157 dage, i 2008 161 dage og i 2009 149 dage, skriver Skat.
Helle Thorning-Schmidt offentliggjorde konklusionen på Skats afgørelse i 2010, men hun ønskede ikke at offentliggøre Skats begrundelse.
Når Helle Thorning-Schmidt nu har ombestemt sig og offentliggør hele sagsfremstillingen, skyldes det den Skattesagskommission, der indleder sine afhøringer i næste uge.
Statsministeren har nemlig fået at vide, at kommissionen har fået et notat, hvor der er refereret rygter om, at hendes mand skulle være homoseksuel.
De rygter afviser Thorning og Stephen Kinnock blankt. Rygterne er ikke omtalt i Skats ni sider lange afgørelse, men statsministerparret ønsker at undgå mytedannelse, forklarer Helle Thorning-Schmidt til Politiken.
– Det gør vi for at lægge alle myter ned om, hvad der står i brevet. Men også om, hvad der ikke står i brevet, siger statsministeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu