Skat køber oplysninger om danskere fra Panama Papers

6. september 2016 21:59 | Af: Ritzau Fokus

Anonym kilde har ifølge DR fået lov at sælge skatteoplysninger om 500-600 danskere fra Panama Papers til Skat.

Skat køber oplysninger om danskere fra Panama Papers
Anonym kilde har ifølge DR fået lov at sælge skatteoplysninger om 500-600 danskere fra Panama Papers til Skat. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Skat har fået lov at købe lækkede skatteoplysninger fra de såkaldte Panama Papers om danske skatteydere, der har penge i skattely.

Det skriver DR, der er kommet i besiddelse af en skriftlig orientering til Folketingets skatteudvalg, som sammen med skatteminister Karsten Lauritzen (V) har givet det grønne lys.

Tilbuddet stammer fra en anonym kilde.

Der er ifølge DR tale om oplysninger fra 320 danske sager, som vedrører mellem 500 og 600 skatteydere, lyder det i orienteringen til skatteudvalget.

Skiftende skatteministre har tidligere afvist at købe lækkede skatteoplysninger.

Det er uklart, hvor meget Skat skal betale for de opsigtsvækkende oplysninger, der er af stor interesse for danske myndigheder.

– Skat har allerede gennemgået en stikprøve af dele af datamaterialet, som man har modtaget uden at betale for.

– På den baggrund er det Skats vurdering, at oplysningerne er tilstrækkeligt relevante og valide til, at der kan indledes skattemæssige undersøgelser af en række af de selskaber og personer, som optræder i materialet, står der i orienteringen.

De såkaldte Panama Papers er 11,5 millioner dokumenter, som er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Dokumenterne indeholder blandt andet oplysninger om hemmelige konti i skattely.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu