ANNONCE

Skat med stor ændring: Det betyder det for dig

11. september 2020 11:11 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Til marts kan det være, at mange skal tage et ekstra kig på deres forskudsopgørelse.

En ændring, der har betydning for mange danskere, er sendt i høring.

Til marts når forskudsopgørelsen kommer, vil en stor del af danskerne skulle holde ekstra øje med, om tallene for befordringsfradraget er korrekt.

For dem, der tidligere har haft et fortrykt fradrag, vil muligvis ikke opleve det samme til marts. Det fremgår af et notat om ændring af skatteindberetningsbekendtgørelsen fra Skatteministeriet.

Tidligere har mange danske ansatte oplevet, at deres befordringsfradrag – også kendt som kørselsfradrag – er blevet fortrykt.

Det er sket, fordi de ansattes befordringsfradrag automatisk var blevet sat til 216 arbejdsdage.

Det gælder dog ikke, hvis den ansatte eksempelvis har fri bil eller frikort til offentlig befordring.

Det betyder ændringen

Hvis høringen bliver godkendt, vil alle de ansatte, der tidligere har fået fortrykt et befordringsfradrag på den ansattes årsopgørelse opleve, at de nu selv skal indberette de antal dage på et arbejdsår, de har haft arbejdsdage på arbejdspladsen.

Til Finans.dk forklarer chefkonsulent i revisionshuset BDO Henning Boye Hansen, at det kommer til at have en betydning for rigtig mange danskere.

– En meget stor del har ikke skullet foretage sig noget i forbindelse med dette fradrag, men det er slut nu. På årsopgørelsen til marts vil det ikke længere være fortrykt, så folk skal selv beregne det og sætte det ind, siger han.

For indkomståret 2019 har 260.000 danskere fået fortrykt deres befordringsfradrag.

Mange sad hjemme

I notatet påpeges det, at ændringen kommer efter et spektakulært 2020, hvor coronavirus har været med til at sende mange medarbejdere hjem fra arbejdspladsen. Det har også betydet, at mange, der har fået fortrykt deres befordringsfradrag, nu ender med at have angivet noget forkert.

Det resulterede blandt andet også i, at titusinder modtog en mail fra Skattestyrelsen. Danskerne blev advaret mod et skattesmæk, fordi de ikke havde ændret deres kørselsfradrag på trods af, at mange var blevet sendt hjem fra arbejdspladsen.

Hvis bekendtgørelsen om indberetning af fortrykt befordringsfradrag bliver godkendt, har Skattestyrelsen en hjælpende hånd til de mange danskere, der – måske for første gang – selv skal indberette deres befordringsfradrag.

Skattestyrelsen vil sikre, at beregningsmodulet i TastSelv til beregning af befordringsfradraget og vejledningen hertil bliver forbedret og gøre en særlig indsats for at gøre det nemmere for borgerne at oplyse det korrekte fradragsbeløb, særligt for de borgere, som hidtil har fået fradraget fortrykt,” står der i notatet fra Skatteministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu