ANNONCE

Skat opgiver at indkræve milliongæld

2. december 2011 07:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skat opgiver at indkræve milliongæld
Billede mangler

Den danske statskasse er gået glip af 27,5 millioner kroner eller mere.
Det sker fordi Skat ikke har kunnet indkræve moms fra mange hundrede virksomheder.
Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af beregninger fra Skat.
Det er for nemt for udenlandske virksomheder, at slippe for at betale, siger Gunde Odgaard, der er leder af sekretariatet for den faglige organisation Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT-Kartellet).
“Vi har været utilfredse med indsatsen igennem mange år. Vi synes man skulle have håndhævet det meget bedre. Skat har jo forskellige måder at opgøre det på, men det er betragtelige millionbeløb,” siger han til Newspaq.
Alene i år har Skat måtte opgive at indkræve moms fra 344 virksomheder.
En af grundene til, at virksomhederne kan slippe uden om momsen er en forældelsesfrist. Der er blandt andet tilfældet med de 344 sager, der er opstået i perioden 2006 til 2008. Men det er dog ikke den eneste, forklarer Direktør for SKAT Udland i Syddanmark, Mogens Pedersen.
“Når en udenlandsk virksomhed først er rejst hjem, er det tungt for os at forsøge at inddrive momsgæld. Vi skal gøre det via myndighederne i udlandet, og samarbejdet med dem er som hovedregel stift og langsommeligt. Derudover er de 344 opgivne sager et spørgsmål om prioritering af opgaverne i SKAT. Vi har skønnet, at vores personale ville gøre mere gavn ved at løse andre opgaver,” forklarer Mogens Pedersen til Ugebrevet A4.
I alt lægger Skat inde med 809 sager på virksomheder, der ikke har betalt moms. Det svarer til godt 220 millioner kroner. Fremgår det af tal fra Skatteministeriets Inddrivelseskontor, som Ugebrevet A4 har modtaget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu