ANNONCE

I dag skal du kigge på din bankkonto

3. april 2020 11:45 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hvornår får vi skat tilbage? Det gør langt de fleste faktisk i dag, den 3. april.

Langt de fleste danskere får skat tilbage fredag den 3. april. Det fremgik allerede af årsopgørelsen, da millionvis af danskere loggede ind på Skats tastselv-system for at gennemgå denne. Sammen med meddelelsen om, at du skulle have penge tilbage – hvis det da er gået sådan – stod det, at de vil være til rådighed den 4. april.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Således er der 17,4 milliarder kroner sendt ud af Skats skatkammer. Det er allesammen penge, som danskere skal have retur. Det svarer til, at de 3,4 millioner danskere, der har indbetalt for meget skat, i gennemsnit får 5179 kroner udbetalt.

Der er god grund til at holde øje med din anviste Nemkonto i dag, for det er nemlig langt størstedelen af pengene, der bliver udbetalt netop denne første fredag i april. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

– Vi ved, at mange ser frem til dagen, hvor de får penge tilbage i skat. Men det er vigtigt at huske på, at en overskydende skat bare betyder, at man har betalt for meget i skat i løbet af året, der er gået. Det er derfor en god idé at bruge anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2020 stemmer, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør med ansvar for årsopgørelsen i Skattestyrelsen.

Derfor har du måske ikke fået

Hvis du efter at have tjekket din konto kan konstatere, at du ikke har fået penge tilbage i skat, så er der flere mulige forklaringer. En række borgere vil nemlig opleve, at den overskydende skat ikke sættes ind på deres Nemkonto.

“Det kan fx være, hvis man selv eller ens ægtefælle har gæld til det offentlige. Den overskydende skat vil i første omgang blive brugt som afdrag på gælden, inden en evt. rest vil blive udbetalt. Gælden til det offentlige kan fx være skat for tidligere år, licens, underholdsbidrag eller lignende”, skriver Skattestyrelsen.

Samtidig vil omkring 65.000 borgere opleve, at deres overskydende skat tilbageholdes. Det skyldes oplysninger, der skal gennemgås ekstraordinært – eller fordi der mangler oplysninger efter Skattestyrelsens vurdering. I så fald vil det fremgå af årsopgørelsen.

– Uanset om man har fået en overskydende skat eller en restskat, kan man stadig nå at kontrollere, om alle oplysninger i årsopgørelsen er korrekte og er med. Og i år får man ekstra god tid til at tjekke årsopgørelsen. På grund af coronakrisen er fristen for at oplyse ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen forlænget til 1. september 2020, siger Karoline Klaksvig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu