Skat vil gardere folk mod smæk

4. april 2013 07:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skat vil gardere folk mod smæk

Mange har prøvet at modtage et uventet girokort fra Skat, fordi man ikke lige fik justeret forskudsopgørelsen, da man skiftede job eller ændrede boliglånet.

 

Langt færre skal fremover udsættes for den ubehagelige hilsen, mener Skat, der i næste uge tager hul på arbejdet med at kontrollere tallene for 1,1 million danskere, hvor noget tyder på, at forskudsopgørelsen for i år ikke er korrekt. Det skriver Politiken.

Hvis kontrollen viser, at folk har udsigt til et skattesmæk næste år, sender Skat en SMS og et brev til vedkommende. Lader borgeren som ingenting, sender Skat et nyt elektronisk skattekort til arbejdsgiveren, der så justerer tallene.

»Vi kan se, at det kommer bag på folk, når de får et smæk, og at det betyder meget for dem, at de skal betale. Nu har vi fået en lovmæssig mulighed for at hjælpe folk, så de undgår det,« siger Steffen Normann Hansen, produktionsdirektør i Skat, til Politiken.

Sidste år betalte 1,1 millioner danskere til sammen 6,7 milliarder kroner tilbage i skat. Skat vurderer, at restskatterne vil falde med op til tre milliarder kroner, når den nye kontrol er fuldt indfaset i 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu