Skat vil jagte finanskrisens jetset-banditter

23. februar 2012 06:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skat vil jagte finanskrisens jetset-banditter
Billede mangler

Konkursramte finansmænd, der suser videre i luksusbiler og privatfly skal stoppes. Derfor har Skat iværksat et stort projekt, der overvåger fallerede erhvervsfolk under mistanke for økonomisk kriminalitet.
Indsatsen, der har fået navnet ‘White Collar Crime’, har lige nu 25 personer i kikkerten, skriver Ugebrevet A4.
“Målet er at se, om vi kan forebygge, at staten lider tab ved at bruge de almindelige skattemæssige redskaber, vi har til rådighed, for at sætte folk i skat og følge op på dem meget tæt,” siger Tove Baden, afdelingsleder i Skats afdeling for økonomisk kriminalitet, ØkoKrim, til Newspaq.
Typisk er det svært at fælde forbryderne, fordi det er mænd, der jonglerer med andre menneskers penge i så snedige selskabskonstruktioner, at kriminaliteten er svær at opdage og bevise.
Det nye initiativ bliver mødt med roser fra professor i strafferet Vagn Greve.
“Der er grund til at holde særligt øje med personer, der gentagne gange er gået konkurs. Hvis man sørger for at tage dem for de små forbrydelser, kan man ikke give dem lige så store straffe, men det vil være mindst lige så effektivt til at afskrække dem,” siger han til A4.
ØkoKrim vil endnu ikke løfte sløret for, hvem de har udvalgt til pilotprojektet. Men fællesnævneren for personkredsen er, at det er yngre mænd, der er glade for havudsigt i Nordsjælland. Uanset hvilken økonomisk fidus de har fundet på, vil de gerne trække mange penge ud til sig selv uden at betale skat.
Kilde: Ugebrevet A4

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu