ANNONCE

Skatte-formand: Lad vidnerne være i fred

28. august 2012 12:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatte-formand: Lad vidnerne være i fred
Billede mangler

Flere af de vidner, der skal afhøres i den historiske sag om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold, er menige sagsbehandlere.
Derfor beder Skattesagskommissionens formand, landsdommer Lars Edslev Andersen, allerede onsdag formiddag, hvor kommissionen har påbegyndt vidneafhøringerne, de fremmødte journalister om at tage hensyn til embedsmændene.
– De er mildest talt ikke begejstrede for, at de skal herind og afgive forklaring og for de mange pressefolk rundt omkring. Mange af dem føler sig presset, siger Lars Edslev Andersen.
Landsdommeren understreger, at flere af vidnerne vil mene, at de blot har udført deres job.
– Jeg skal derfor henstille til, at pressen holder sig på afstand fra dem og ikke fotograferer dem og ikke kontakter vidnerne, men lader dem komme ind.
Lars Edslev Andersen og resten af kommissionen indleder onsdag vidneafhøringerne i sagen.
I alt 43 personer skal afhøres for at kaste lys over, om Skat Københavns afgørelse blev forsøgt påvirket fra politisk hånd, og hvem der lækkede Skats afgørelse til BT.
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og journalist Jan Kjærgaard skal som de to første afgive forklaring.
De er begge blevet viklet ind i den spegede sag, fordi Ekstra Bladet i december sidste år bragte en artikel, der rejste en alvorlig anklage mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor, Peter Arnfeldt.
Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.
På vej ind i retssalen ville Poul Madsen ikke afsløre, hvilke beviser avisen har for at underbygge sin påstand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu