Skatteindsats mod ghettoer giver millioner

12. marts 2012 05:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteindsats mod ghettoer giver millioner
Billede mangler

Skat har haft særlig fokus på 26 udsatte boligområder og den indsats giver nu klingende mønt i statskassen.
 
Ghetto-aktionen har vist, atd er blev snydt med skatten i 908 tilfælde fra privatpersoner og firmaer og det har medført et samlet krav fra Skat om tilbagebetaling af cirka 40 millioner kroner. 139 af sagerne er så grove, at Skat er ved at undersøge, om der kan rejses sigtelse for groft uagtsom eller forsættelig moms- eller skatteunddragelse. Det skriver Jyllands-Posten.
 
Det er særligt ”TastSelv”-systemet, der har været kilden til skatteunddragelsen. Et stort antal lønmodtagere i de 26 boligområder har indtastet fiktive befordringsfradrag med mere – alt sammen for at slippe billigere i skat.
 
”Vores undersøgelser tyder på, at trafikken med store fradrag for lønmodtagere i TastSelv nærmest er sat i system på bestemte arbejdspladser. I andre tilfælde kunne vi se den samme adfærd i hele familier”, siger Skats leder af indsatsprojektet, Erik Rosenbæk Jyllands-Posten.
 
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), er bekymret over snyderiet:
”Jeg er meget negativt overrasket over resultaterne. Rent ud sagt er det foruroligende og meget utilfredsstillende, at der er så massive problemer med at overholde love og regler om skat, moms og sociale ydelser i disse 26 udsatte områder”, siger Thor Möger Pedersen til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu