ANNONCE

Skattelæk efterforskes fortsat af politiet

21. december 2011 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skattelæk efterforskes fortsat af politiet
Billede mangler

Københavns Politi lægger langt fra efterforskningen af videregivelse af Helle Thornings (S) personlige skatteoplysninger på is.
 
Det siger politidirektør i Københavns Politi, Johan Reimann, selvom justitsminister Morten Bødskov (S) har givet undersøgelseskommissionen ordre om at tage over, hvor politiet er kommet til.
“Vi vil fortsat fortsætte vores efterforskning med de skridt, som kan gennemføres uden at påvirke undersøgelseskommissionens arbejde,” siger Johan Reimann til Newspaq.
 
Undersøgelseskommissionen skal – udover at undersøge muligt magtmisbrug i toppen af Skatteministeriet – afhøre vidner om lækage og forsøg på lækage af Helle Thornings skattepapirer. Det sker, fordi chefredaktør Poul Madsen og journalist Jan Kjærgaard nægter at udtale sig til politiet.
 
Men politiets efterforskning kører uden at afhøre vidner.
“Det kan være, at vi ser på tekniske beviser i sagen, eller sikrer vidneforklaringer,” forklarer Johan Reimann og uddyber:
 
“Når undersøgelseskommissionen er etableret, vil vi drøfte deres undersøgelse og vores efterforskning, så vi kan sikre, at hvis der er strafskyldige, at de så kan blive retsforfulgt,” fortæller han.
 
Politiet er dog glad for, at undersøgelseskommissionen både skal undersøge lækage af Helle Thornings (S) personlige skattepapirer og muligt magtmisbrug i Skatteministeriet, som ikke er en sag for politiet indtil videre.
“Der er en tæt sammenhæng mellem forløbet af behandling i skattesagen og videregivelsen og forsøg på videregivelse af fortrolige oplysninger. Det er den samme personkreds, de samme begivenheder og møder, som optræder begge steder,” siger politidirektøren.
 
Undersøgelseskommissionen skal granskes, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans spindoktor Peter Arnfeldt eller departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, forsøgte at påvirke Skat Københavns afgørelse i en skattesag mod Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock.
 
Anklagerne om utidig indblanding fra Skatteministeriets side blev fremsat i en redegørelse fra direktøren i Skat København, Erling Andersen, i begyndelsen af december.
 
Derefter valgte Thor Möger Petersen (SF), den nuværende skatteminister, at nedsætte en kommission, der skal afdække forløbet af den såkaldte skattesag, og om en eller flere af de ovennævnte personer har begået magtmisbrug.
 
Ministeren regner med, at kommissionens arbejde med sagen vil vare to år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu