Vækstplan: Skattelettelse skaber intern splittelse i Socialdemokratiet

26. februar 2013 04:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vækstplan: Skattelettelse skaber intern splittelse i Socialdemokratiet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægger tirsdag en pakke med navnet »Vækstplan.dk«, der skal forbedre den danske konkurrenceevne, og allerede nu står det klart, at regeringen vil sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

 

Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer imidlertid, at den socialdemokratiske folketingsgruppe i flere omgange har diskuteret lettelsen, og at flere medlemmer har protesteret. Blandt dem den magtfulde gruppeformand Henrik Sass Larsen (S). Han har ifølge avisen på flere gruppemøder meddelt regeringstoppen, at han er imod lavere selskabsskat.

Flere S-kilder oplyser yderligere til avisen, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) også er imod. Og stemningen i partiet er ikke blevet bedre af, at hun ikke har været inddraget i arbejdet med vækstplanen.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har det desuden øget de interne spændinger, at selskabsskattelettelsen blev lækket til medierne søndag aften, så Mette Frederiksens lancering af kontanthjælpsreformen mandag blev domineret af spørgsmål om den lavere selskabsskat.

Det er ikke lykkedes avisen at få kommentarer fra statsministeren, Henrik Sass Larsen eller Mette Frederiksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu