ANNONCE

Skattelettelser til lønmodtagere får kun få til at arbejde mere

25. januar 2012 10:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skattelettelser til lønmodtagere får kun få til at arbejde mere
Billede mangler

Regeringen og i særdeleshed Skatteminister Thor Möger Petersen (SF), har i de forgangne dage flere gange gentaget, at en kommende skattereform skal sænke skatten på arbejde. Det vil øge incitamentet til at yde en ekstra indsats.
 
En ny undersøgelse fra Ugebrevet A¤ foretaget af analyseinstituttet YouGov viser imidlertid, at kun få danskere har mulighed for at arbejde mere.
 
Hele 71 procent har ”slet ikke” eller kun ”i mindre grad” mulighed for at arbejde mere mens 10 procent ”i høj grad” har mulighed for at arbejde mere og derved booste lønchecken.
 
Det får direktør i Arbejderbevægelses Erhvervsråd, AE, Lars Andersen, til at advare politikerne om, at en skattereform hvor skatten på arbejde sænkes kun har begrænset effekt på arbejdsudbuddet.
”Når 71 procent af danskerne reelt ikke har mulighed for at øge deres indkomst, så illustrerer det jo, at vi ikke skal forvente os de helt store effekter.  Selvfølgelig skal man ikke tro, at danskerne nu vælter ud og arbejder, siger Lars Andersen til Ugebrevet A4.
 
Omvendt positiv er cheføkonom og vicedirektør i den liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen:
”Det er en meget stor andel danskerne, hvor skatten betyder noget i forhold til deres arbejdsindsats. Derfor er det godt, at skatteministeren har sat denne her dagsorden, hvor vi skal sænke skatten for dem, der arbejder, så de vil arbejde ekstra,” siger Mads Lundby Hansen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu