ANNONCE

Skatteminister: Aaen misforstår mig

1. december 2011 15:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteminister: Aaen misforstår mig
Billede mangler

Enhedslisten har ikke forstået budskabet. Sådan lyder det fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) på en dag, hvor han i den grad er raget uklar med sit parlamentariske grundlag.
Thor Möger Pedersen har sagt til Berlingske Tidende, at det skal gøres mere attraktivt at gå på arbejde, og at regeringens kommende skattereform netop skal føre de tanker ud i livet.
Det fik Frank Aaen til at slå i bordet. For regeringen har lovet at mindske uligheden, og det mener Aaen ikke bliver tilfældet, hvis dem med arbejde skal have mere, og de arbejdsløse ikke skal. Og gennemføres det, ja så mister regeringen Enhedslistens støtte til næste finanslov.
“Jeg tror, der er tale om en misforståelse. Men nu må vi jo slå koldt vand i blodet og vente med at forhandle, til der ligger et konkret udspil fra regeringen,” siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).
Hvordan han både vil begrænse uligheden og give mere til lønmodtagerne, uden de arbejdsløse skal have noget, har skatteministeren ikke umiddelbart et klar svar på. For stillet præcis det spørgsmål, kvitterer han med følgende udtalelse:
“Der var også mange, der påstod, at man ikke kunne skabe vækst og beskæftigelse, samtidig med at man mindskede uligheden. Det har vi med finansloven bevist, siger ministeren og fortsætter.
“Samtidig er det regeringens ambition at sikre, at vi både begrænser uligheden og sænker skatten på arbejdet. Der er nøglepunktet i den diskussion, at det bedste svar til de danskere, der ikke har et job, er, at dem skal vi sikre, at de får et job. Det er derfor, regeringen er optaget af at lave flere job; det er det bedste svar til mennesker, der ikke er i arbejde. Det er ikke at diskutere, om de skal have højere ydelser,” slår Möger fast.
Spørgsmål: Men hvis man giver et større jobfradrag og eller sænker skatten på arbejde, uden at de arbejdsløse bliver tilsvarende kompenseret, hvordan kan man så undgå at øge uligheden?
“Nu har vi jo ikke fremlagt et konkret udspil til skattereformen, og der går også noget tid, inden vi er der. Derfor giver det ikke mening at diskutere skattereformen, inden vi har gjort det. Det, jeg gerne vil gentage, er, hvad regeringens målsætninger er; også i relation til Frank Aaens udlægning. Vi vil både mindske uligheden og lave en skattereform, der sænker skatten på arbejde,” svarer skatteminister Thor Möger Pedersen.
Og selvom Frank Aaen siger, at regeringen snart må vælge side og ikke både kan føre den afgørende politik med højre og venstre side af Folketingssalen, giver Thor Möger Pedersen ikke op så let.
“Jeg taler løbende med Frank Aaen og ser frem til at lave en skattereform med ham og de andre partier i Folketinget,” slutter Danmarks skatteminister.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu