ANNONCE

Skatteminister glæder sig over bud på topskat

12. januar 2012 10:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteminister glæder sig over bud på topskat
Billede mangler

Opfordringen fra Dansk Metal om at lette i topskatten modtages med åbne arme af skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).
Selvom han ikke vil gå ind i selve forslaget, så byder han alle idéer velkommen, lyder det.
“Jeg vil gerne kvittere for Dansk Metals oplæg, som jeg glæder mig til at studere nærmere. Det afgørende for regeringen er, at reformen er fuldt finansieret, har en rimelig social balance og sænker skatten på arbejde markant,” siger Thor Möger Pedersen i en mail til Newspaq.
Han kræver dog, at alle indspark til en kommende skattereform skal være finansieret krone for krone.
“Jeg opfordrer alle til at deltage i debatten om skattereformen med konstruktive forslag og gode idéer – blot man husker, at udgiftskrævende forslag også skal finansieres,” skriver han.
LO-fagbundet Dansk Metal vil hæve beløbsgrænsen for topskatten med 40.000 kroner, og dermed vil 240.000 danskere slippe for skatten.
“Mange vil være mere motiverede for at tage lidt flere overarbejdstimer, hvis de slipper for at betale 15 procent i topskat. Du får smeden og andre ansatte til at tage en ekstra tørn, når der er en gulerod,” siger cheføkonom Allan Lyngsø Madsen fra Dansk Metal til Berlingske.
I dag er det sådan, at man betaler topskat, når man tjener over 390.000 kroner om året. Regeringen har allerede planlagt at hæve grænsen for topskat til 410.000 kroner fra 2014.
Hvis Dansk Metals krav bliver realiseret, vil man først skulle betale topskat, når man tjener over 450.000 kroner årligt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu