ANNONCE

Skatteminister i gavehjørnet: Danskerne får eftergivet 37 mia. kr. i gæld

24. januar 2012 07:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteminister i gavehjørnet: Danskerne får eftergivet 37 mia. kr. i gæld
Billede mangler

Næsten halvdelen af de penge, danskerne skylder til det offentlige, er umulige at inddrive. Det erkender skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) ifølge Politiken.
 
Ved udgangen af 2010 var befolkningen i gæld til det offentlige med 72,9 milliarder kroner. Det drejer sig for eksempel om skat, parkeringsbøder, togbøder og regninger til daginstitutioner.
 
Beløbet er så stort, at Skatteministeriet nu har valgt at droppe at inddrive lidt over halvdelen af pengene. Det mener, at det kun er realistisk at inddrive 36 milliarder kroner.
“Der er blandt andet nogle mennesker på kanten af samfundet, som skylder det offentlige ganske mange penge, og som bare ikke kan betale,” siger Thor Möger Pedersen til Politiken.
 
I 2005 overgik opgaven om at inddrive borgernes gæld til de statslige skattemyndighederne. Opgaven lå tidligere hos landets kommuner.
 
Et af problemerne med at inddrive pengene er computersystemet EFI, der skulle have været kørende siden 2009, men som stadigvæk ikke virker.
“EFI er et enormt vigtigt it-system, som vil sikre os en langt mere effektiv inddrivelse af gæld til det offentlige. Derfor er det meget ærgerligt, at vi igen oplever forsinkelser på et stort offentligt it-projekt. Jeg har bedt om at få en realistisk og ordentlig tidsplan for EFI-systemet,” siger han til Politiken.
 
Ministeren vil præsentere en ny plan for EFI i foråret. Det vækker glæde hos Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), der tidligere har kritiseret Skat for at sløse.
“Jeg er glad for, at den nye skatteminister vil tage fat i det her problem med det samme, for det er helt uacceptabelt, at folk slipper af sted med ikke at betale deres gæld. Alene i København har vi 1,2 milliarder, som staten skal inddrive for os,” siger han til Politiken.
 
 
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu