Skatteminister Thor Möger lukker naiv fiasko-konto

1. marts 2012 16:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteminister Thor Möger lukker naiv fiasko-konto
Billede mangler

Hvis du havde lyst til at indbetale mere i skat frivilligt, er du desværre for sent ude.
 
Tilbage i juni 2010 oprettede daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) ellers en konto, hvor borgere der frivilligt ønskede at bidrage ekstra til statskassen havde mulighed for at gøre det.
 
Men siden dengang er der i alt kun indbetalt blot 92.000 kroner på kontoen.
 
Og det er faktisk så lidt, at det er usikkert, om kontoen overhovedet gav plus på bundlinjen, fordi den samtidig medførte en masse administrativt bøvl.
 
Derfor er kontoen blevet lukket fra og med i dag, den 1. marts, fortæller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i en pressemeddelelse.
“Når regnebrættet gøres op, og alle de administrative omkostninger bliver trukket fra, er det tvivlsomt, om kontoen overhovedet har givet et overskud til statskassen. Og da intet tyder på, at den vil gøre det i fremtiden, er det sund fornuft at lukke kontoen,” lyder forklaringen fra skatteministeren.
 
Indbetalingerne på kontoen fordelte sig på godt 350 indbetalinger. Størst interesse for kontoen var der i månederne efter introduktionen i 2010, og siden er indbetalingerne faldet.
 
En masse administrativt arbejde fulgte i kølvandet på kontoen, fordi den fejlagtigt også blevet brugt af borgere til at indbetale restskat.
 
Derfor har Skat måttet bruge mange ressourcer på løbende at rydde op og sende borgernes indbetalinger af restskat ind på de rigtige konti.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu