Skatteminister Thor Möger Pedersen fyrer departementschef Peter Loft

21. marts 2012 15:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skatteminister Thor Möger Pedersen fyrer departementschef Peter Loft
Billede mangler

Departementchef Peter Loft er blevet fyret af skatteminister Thor Möger Pedersen. Ny departementschef indsættes øjeblikkeligt.
 
Den skandaleombrudste departementschef i Skatteministeriet Peter Loft er fyret med øjeblikkelig virkning.
 
Han er fritaget for tjeneste og en anden sættes med det samme ind som departementchef. Det oplyser skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i en pressemeddelelse.
“Jeg har i dag fritaget Peter Loft fra tjeneste som departementschef i Skatteministeriet indtil videre,” udtaler skatteministeren.
 
Det er den forestående skattekommission, der skal undersøge, hvem der har lækket oplysninger om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der nu koster Peter Loft jobbet.
 
“Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde. Og det er min vurdering, at en ny departementschef bedst kan stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står over for, herunder den kommende omorganisering af ministeriet, som skal sikre en skarpere adskillelse mellem departementet og de dele af Skat, der træffer afgørelse i konkrete skattesager,” lyder det fra Thor Möger Pedersen.
 
Peter Loft er blevet mistænkt for at have en finger med i spillet om lækagen, der er ulovlig.
 
Han var også departementschef i Skatteministeriet, da Venstres Troels Lund Poulsen var skatteminister.
 
Troels Lund Poulsen er under mistanke for at have del i lækagen. Han benægter sin skyld og skal afhøres af skattekommissionen.
 
Der er med øjeblikkelig virkning indsat en vikarierende departementschef.
 
“Jeg har anmodet koncernchef Jesper Skovhus Poulsen om at fungere som departementschef indtil en stilling som ny departementschef kan besættes efter opslag,” siger skatteministeren.
 
Peter Loft har været departementschef i Skatteministeriet siden 1993.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu