Skattereform giver fyresedler i bankerne

23. juni 2012 13:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skattereform giver fyresedler i bankerne
Billede mangler

Mens politikerne bag den nye skattereform jubler, kan ansatte i landets banker se frem til fyringer.
Med aftalen, som blev forhandlet på plads mellem regeringen og Konservative og Venstre fredag, følger der nemlig også en aftale om at pålægge bankerne en lønsumsafgift, der er en skat på virksomhedens lønudgifter.
Hos FTF, der organiserer både offentligt og privat ansatte, vækker afgiften langt fra glæde hos formand Bente Sorgenfrey.
– Noget af det, som vi er meget, meget trætte af, er blandt andet, at nu pålægges bankerne en lønsumsafgift, der betyder, at de skal ud og fyre bankansatte. Det er folk, som også er medlem hos mig, så det er klart, at det er jeg rigtig ærgerlig over, siger hun til Newspaq.
Bente Sorgenfrey er skuffet over, at politikerne er gået væk fra forslaget om at beskatte danskere med egen bolig.
– Jeg synes, at frem for at lave store besparelser i forsvaret og den her lønsumsafgift, så skulle man have holdt fast i det, der var i regeringens oprindelige forslag, altså at beskatte boligejerne, understreger FTF-formanden.
Til gengæld vækker det glæde i fagforbundet, at forligsparterne er blevet enige om skattelettelser for folk i job.
– Vi synes, at det er positivt, at man nu letter skatten på arbejde, specielt for lav- og mellemindkomstgrupperne. Det er der brug, fordi lønnen er blevet uhulet henover de seneste par år, siger Bente Sorgenfrey.
Udover at skatten lettes for de brede lønmodtagergrupper, betyder den nye skatteaftale også, at færre skal betale topskat.
Pengene til skattelettelserne skaffes ved at regulere dagpenge, folkepension og andre offentlige overførsler langsommere end nu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu