Skattesagen: Homorygte var et eksempel

15. november 2012 12:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skattesagen: Homorygte var et eksempel
Billede mangler

Revisor Frode Holm, der er manden bag rygtet om Kinnocks seksualitet fastslår, at rygtet var et hypotetisk eksempel.
 
Thorning-parrets tidligere revisor Frode Holm understreger, at hans omtale af Stephen Kinnock som homo- eller biseksuel under et møde med Skat København var et tænkt eksempel.
 
– Det er ikke noget, jeg ved noget om, siger han fra vidneskranken på dag ni i skattesagskommissionen torsdag.
 
– Jeg er dybt ulykkelig over, at jeg ikke fik understreget det. Så kald mig en sjuft, eller hvad du vil.
 
Det var nemlig den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, egen revisor, der satte gang i rygterne om Kinnocks seksualitet. Det skete den 26. august 2010 på et møde hos Skat København.
 
Frode Holm forklarer, at homo-tesen var et tænkt argument for, at Thorning og Kinnock ikke ville møde frem hos Skat København i forbindelse med sagsbehandlingen af britens skattepligt.
 
Skat København havde krævet en forklaring på ægteparrets fravær og en redegørelse for deres samliv.
 
Skattesagskommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen, spørger torsdag ind til, hvorfor Thorning og Kinnock ikke mødte op.
 
– Det kunne der være mange grunde til. Så nævner jeg desværre kun det (homorygtet, red.) og måske en ting mere, siger Frode Holm og fastholder, at homorygtet var et tænkt eksempel.
 
– Jeg indrømmer, at jeg ikke var omhyggelig nok. Jeg er dybt ked af det på familiens vegne.
 
Direktøren i Skat København, Erling Andersen, fortalte efter mødet den daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, om de nye personlige oplysninger, hvorefter rygtet vandrede videre til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).
 
Dagbladet BT opsnusede angiveligt også homorygtet, men ifølge medarbejdere på avisen droppede man historien, fordi det ikke lykkedes journalisterne at få den bekræftet.
 
I august i år gik Thorning-parret selv ud og dementerede rygtet i et interview i Politiken. Først herefter fik offentligheden kendskab til historien.
 
Frode Holm fortæller også torsdag, at Thorning-parrets sag er usædvanlig, men fastslår samtidig, at tavshedspligten i hans revisionsfirma, Revitax, er ubetinget.
 
Kommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, oplyste torsdag morgen, at man afsætter 10 ekstra dage til afhøringerne i den omfattende sag. Dermed fortsætter kommissionens arbejde frem til maj 2013 i stedet for marts.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu