Skattesagskommission skal bruge flere dage

15. november 2012 21:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skattesagskommission skal bruge flere dage
Billede mangler

For at kunne nå afhøringerne af i alt 43 vidner har Skattesagskommissionen føjet ekstra dage til tidsplanen i den omfattende sag.
 
Skattesagskommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, indledte dag ni i den spegede skattesag med at slå fast, at tidsplanen ikke ser ud til at holde.
 
Derfor har kommissionen besluttet at afsætte yderligere 10 dage til afhøringerne i den gamle retsbygning i Buddinge ved København. Afhøringerne ventes nu at fortsætte frem til maj 2013 i stedet for marts.
 
Foreløbig er i alt 43 personer indkaldt som vidner i sagen om eventuelt magtmisbrug og læk af Skat Københavns fortrolige afgørelse i Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag.
 
Blandt de mest centrale vidner er daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der allerede har afgivet forklaring.
 
Den tidligere minister afviser fortsat, at han blandede sig i Skats behandling af Thorning-parrets skattesag, der drejer sig om britiske Stephen Kinnocks skattepligt i Danmark.
 
Også Peter Arnfeldt, der var særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen, mens Skat behandlede sagen, var på forhånd et af de mest interessante vidner. Arnfeldt har været beskyldt for at lække skatteafgørelsen til pressen.
 
Efter at Arnfeldt havde forklaret sig for kommissionen i oktober, blev han sigtet af politiet for at lække eller forsøge på at lække afgørelsen.
 
Direktør i Skat København, Erling Andersen, skal afhøres sidst i december. Han hævder, at hans arbejde med sagen blev forsøgt påvirket af Skatteministeriets øverste top – blandt andet af daværende departementschef i ministeriet, Peter Loft.
 
Peter Loft er fra flere sider blevet beskyldt for at lægge pres på Skat København i sagen og skal forklare sig engang i det nye år.
 
Den store joker kan vise sig at blive produktionsdirektør i Skatteministeriet, Steffen Normann Hansen.
 
Ifølge direktør for Skat København Erling Andersen var Normann Hansen vidende om, at Troels Lund Poulsen forsøgte at få Skats afgørelse omgjort.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu