Hver tredje fik skattesmæk i 2018: Sådan undgår du, at det bliver dig

13. november 2018 06:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Skattesmæk går ondt. Sådan undgår du, at det rammer dig, når forskudsopgørelsen skal rettes til.

“Få det nu gjort. Gør dig selv en tjeneste. Undgå skattesmæk.” År efter år lyder opfordringer om at tjekke og rette i forskudsopgørelsen, og når den kommer, er det en god anledning at gøre det.

– Forskudsopgørelsen er et budget over den skat, man skal betale i følgende år. Hvis ikke den er rigtig, så kan man ende i den situation, at man får en stor restskat., siger Henning Boye Hansen, chefkonsulent hos revisor- og rådgivningsselskabet BDO Danmark.

Meget bliver i dag indberettet automatisk. Alligevel endte lige knap hver tredje i 2018 med at få et skattesmæk. Derfor er det vigtigt at tjekke opgørelsen igennem – især hvis der er sket større ændringer i ens liv.

– Hvis man har fået nyt arbejde eller har forladt arbejdsmarkedet med den konsekvens, at man har fået en anderledes indkomst, kan det være en god idé at rette i forskudsopgørelsen, siger Henning Boye Hansen.

Fordel smerten

Da det ikke er alle, der, når forskudsopgørelselsen kommer, har det fulde overblik over de forventede indtægter i følgende skatteår, kan det også være en løsning at rette i forskudsopgørelsen med det samme, understreger han.

– Men hvis man vil undgå en restskat, fordeler man smerten mest ved allerede at få ændret den nu, siger chefkonsulenten. Derudover understreger Henning Boye Hansen, at ændringer i fradragene er mindst lige så vigtige som indkomstændringer.

– I virkeligheden betyder lønnen ikke nødvendigvis så meget. Hvis man tjener mere end det, som man har registreret, bliver der også indeholdt mere, og tjener man mindre, bliver der også indeholdt mindre, siger han.

Skattestyrelsens hjemmeside er der en række guider til opgørelsen. I galleriet over denne artikel kan du se en række punkter, der især er vigtige at have styr på, hvis du vil undgå skattesmæk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu