ANNONCE

Skeletter får gæster til at holde afstand

21. oktober 2020 12:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

På en restaurant i Mexico City har man taget noget andet i brug for at sikre, at gæsterne holder afstand.

Herhjemme skal restauranter overholde en række restriktioner herunder hvor tæt bordene må stå på hinanden, mens personalet også skal bære mundbind. Det er bare nogle af de ting, der skal overholdes i forbindelse med pandemien.

Men måske det er på tide, at de danske restauranter begynder at blive mere kreative.

De kan muligvis lære noget fra en restaurant i Mexico City, hvor coronavirussen også hærger. De er som så mange andre lande nødt til at fokusere på, hvordan de får gæster på restauranten til at holde afstand til hinanden.

Så i anledningen af en helt særlig højtid, har restauranten kaldt ekstra “mandskab” ind.

Ved flere af bordene er skeletter – de såkaldte Calaca – placeret for at sikre afstand mellem restaurantens gæster. Flere af skeletterne bliver forkælet med drinks og lignende, som var de reelle restaurantgængere.

Se hvordan det ser ud i galleriet ovenfor.

I denne tid fejrer mexicanere De Dødes Dag – den såkaldte Dia de los muertos – der er en stor højtid I Mexico, som skeletter og dødningehoveder er blevet et fast symbol på.

Festlighederne udfolder sig ifølge National Geographic over to dage, hvor formålet med De Dødes Dag er at hylde og mindes de nære bekendte og familiemedlemmer, man har mistet. Typisk afholdes der parader og fester, hvor deltagerne er klædt ud, ligesom at en fast del af dagen bruges på at ofre til ens afdøde familiemedlemmer.

Tanken bag De Dødes Dag stammer helt tilbage fra Aztekerne, der mente, at fejringen førte til, at de afdøde familiemedlemmer netop i anledningen af De Dødes Dag vender tilbage til livet på jorden for en stund.

Dia de los muertos er på UNESCOs liste over kulturarv. Den blev tilføjet i 2008.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu