ANNONCE

Skil dig ikke af med en muldvarp på denne måde

11. september 2019 16:09 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvis du hader deres gravearbejde, er det bedste, du kan gøre, måske faktisk at ændre holdning.

Skil dig ikke af med en muldvarp på denne måde
Du bør overveje, om det er tiden værd at fange muldvarpe for at komme deres skud til livs. Foto: Michael David Hill/Wikimedia Commons.

Hader du muldvarpe og deres arbejde i din have? Hvis du har det sådan, og du allerede nu skærer tænder ved tanken om de mange muldvarpeskud, der i løbet af den kommende tid vil skyde op i din have, bør du vide et og andet og muldvarpefælder. Først og fremmest at de ikke virker. Det skriver Dyrenes Beskyttelse.

Du må i øvrigt heller ikke bruge gift til at komme af med muldvarpe, men der er dog forskel på at sætte fælder op, og så på at forgifte de små kræ.

Ifølge Miljøstyrelsen er det tilladt at bruge fælder til at fange muldvarpe med, mens det til gengæld er strengt forbudt for privatpersoner at bruge såkaldte biocidmidler til at komme dem til livs med.

Men hvis du godt må bruge fælder, hvorfor fraråder Dyrenes Beskyttelse det så?

Ifølge foreningen er det fordi, muldvarpefælder kan have den stik modsatte effekt end den tilsigtede.

Der flytter bare en ny ind

Hvis du overvejer at investere i muldvarpefælder, fordi du er trætte af at se på muldvarpeskud, bør du derfor spare dine penge.

“Hvis en have er interessant for én muldvarp, er den helt sikkert også interessant for andre muldvarpe. Og hvis haven er rigtig interessant, går der kun kort tid, før den næste muldvarp flytter ind og et nyt graveprojekt begynder,” siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse, til Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter under videoen 

Rådet til haveejere, der hader at se på muldvarpeskud, er derfor, at de væbner sig med tålmodighed og ellers lader muldvarpen gøre sit arbejde i fred.

“Lader man muldvarpen være, er der mange muldvarpeskud, når den flytter ind, men kort tid efter, vil der være meget få. Muldvarpe er nemlig territorielle dyr, så når havens muldvarp har ordnet sit gangsystem, vil der næsten ikke komme flere muldvarpeskud. Man får højst sandsynligt kun flere muldvarpeskud ved at fjerne havens muldvarpe, da en ny så vil flytte ind og grave på siger Michael Carlsen til Dyrenes Beskyttelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu