Skildpaddealarm: Der er ingen æg

16. april 2019 16:53 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Ikke en eneste af de truede læderskildpadder har har lagt æg på stillehavskysten i Nicaragua i år.

Skildpaddealarm: Der er ingen æg
I de sidste 17 år har FFI arbejdet med at beskytte de truede læderskildpadder. Det arbejde kan vise sig at have været forgæves. Foto: Scanpix.

Hvert år i perioden fra november til marts ankommer der eksemplarer af den truede læderskildpadde til Chacocente i Nicaragua for at lægge æg i strandsandet. Men i år er der ingen æg. Det skriver The Guardian.

– Det er en alarmerende situation, og en understregning af, at havskildpadderne i den østlige del af Stillehavet er i store problemer, siger Alison Gunn fra miljøorganisationen Fauna & Flora International (FFI).

Organisationen har gennem 17 år, gennem et nationalt uddannelsesprogram samt patruljering i bestemte områder, arbejdet på at beskytte skildpadderne. Alligevel er antallet af individer faldende. Det skyldes ifølge FFI først og fremmest ulovlig indsamling af æg, at dyrenes levesteder bliver ødelagt samt, at de drukner på grund af uansvarligt og ødelæggende fiskeri. Desuden at stigende temperaturer også er en faktor.

Det er første gang, at skildpadderne ikke har lagt æg på kysten, og Alison Gunn frygter, det vil ske igen.

– Det er bedrøveligt, at alt vores arbejde kan vise sig at have været forgæves, såfremt der ikke bliver gjort noget ved de menneskeskabte trusler. Skildpadderne har været her siden dinosaurerne, og vi kan ikke lade dem forsvinde, siger hun til The Guardian.

Læderskildpadden er den største skildpaddeart, der findes. De kan blive op til to meter lang og veje næsten 700 kilo.

 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu