Skiltet siger 90 – farten sagde 147

27. juni 2019 16:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet "bliver altså lidt trætte," som det lyder fra hestens egen mund.

Skiltet siger 90 - farten sagde 147
Ikke alle bilister overholder fartgrænsen på denne strækning. Foto: Nordsjællands Politi.

Hvor hurtigt må man køre, når skiltet i vejsiden siger “90?” Læsere af denne artikel kunne få den tanke, at der er tale om et trickspørgsmål. Andre læsere kunne få den tanke, at det er et tåbeligt spørgsmål, men det er åbenbart værd at stille, hvis ellers man spørger Nordsjællands Politi.

I den politikreds har man en Hillerødmotorvej, og den motorvej har en forlængelse, hvor hastighedsgrænsen går fra 110 km/t til 90 km/t, og det er der en del bilister, der har det med at overse, til fare for dem selv og andre.

Nordsjællands Politi skriver på Facebook, at man en mandag stod der i fem timer, og at man i de fem timer mødte 239 bilister, der kørte for stærkt, altså 239 fartsyndere på 300 minutter.

Særligt var der én bilist, hvis kørsel fik politiet til at reagere med træthed, eller måske endda forargelse. Vedkommende valgte i hvert fald at blæse forbi på strækningen med 147 km/t. Det er for hurtigt ethvert sted i Danmark, man måler og på en strækning, hvor man må køre 90 km/t, takseres det i øvrigt til 3500 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.

De fleste kørte pænt

Det skal dog nævnes, at politiet på de fem timer målte 4631 biler, og af dem var det trods alt kun 239, der kørte for stærkt. Det betyder, at 95% af de målte bilister kørte, som man skal på strækningen.

“Men hvad nytter det, hvis en enkelt bilist brager igennem med 147 km/t og er involveret i et færdselsuheld? Det nytter ganske rigtigt ikke nok, og vi kommer derfor til at stå på strækningen igen og igen og igen, indtil en endnu større mængde bilister kan finde ud af at holde nålen på speedometeret på det rette sted,” skriver politiet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu