Skimmelsvamp i mayonnaise gør den uegnet til at spise

17. december 2016 17:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er konstateret risiko for skimmelvækst i mayonnaise solgt i hele landet. Derfor må du ikke spise den.

Skimmelsvamp i mayonnaise gør den uegnet til at spise
Pas på mayonnaisen, hvis den er fra Rema 1000. Modelfoto: Scanpix

En mayonnaise-type solgt i Rema 1000’s butikker over hele landet trækkes tilbage gennem Fødevarestyrelsen, fordi der er konstateret risiko for vækst af skimmel i den.

Det er ikke altid til at vide, hvilken type skimmelvækst, der er tale om, men i værste fald kan det være kræftfremkaldende over længere sigt. De mest almindelige symptomer på at have indtaget madvarer, der har været udsat for skimmel, er nedsat immunforsvar. Det betyder, at du kan blive endog meget syg – men uden at vide, det skyldes skimmel.

– Hvis man gang på gang har spist noget, der har indeholdt et af de kræftfremkaldende stoffer, så viser det sig måske først efter 15 år, og så kan det ikke spores tilbage til det, man har spist, har Jens Christian Frisvad, professor i systembiologi ved DTU og forsker i skimmelsvamp i fødevarer, tidligere fortalt til Politiken.

Fødevarestyrelsen oplyser da også, at skimmelvækst gør produktet uegnet til at indtage, og for en sikkerheds skyld kaldes hele partiet af mayonnaise tilbage.

Har du allerede købt den pågældende mayo, skal den smides ud – eller returneres til butikken.

Der er tale om Rema 1000s egen mayonnaise i pakninger á 400 gram.

Den er pakket den 17. november 2016 og har en mindst holdbar til-dato, der hedder den 17. marts 2017.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu