Skjern Bank melder om solid likviditet

7. februar 2013 08:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skjern Bank melder om solid likviditet
Billede mangler

Resultatet før skat stiger fra 10,7 til 12,3 millioner i 2012, skriver Skjern Bank i en meddelselse til fondsbørsen i København.

Men det mest interessante set med lokale øjne er nok, hvordan det står til med solvensen. Er der penge nok i kassen til at drive banken videre, uden at Finanstilsynet kommer med løftede pegefingre? Det er der, skriver banken i regnskabsmeddelelsen.

Solvensen 19,6 procent, og opgjort efter Finanstilsynets seneste metoder har banken et individuelt solvensbehov 11,9 procent. Der er altså en overdækning på 64 procent, meddeler Skjern Bank.

Samtidig strutter kassen med en likviditetsoverdækning på 1,5 milliard kroner varende til 265,6 procent.

Basisindtjeningen udgjorde 81,2 mio. kroner i 2012, og her forventer Skjern Bank en indtjening på 90 til 100 millioner kroner i år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde 69,2 mio. kroner. Udlånet var stort set uændret, mens indlånet blev øget med 1 milliard kroner i forhold til 2011.

Skjern Bank meddeler også, at man har opnået Finanstilsynets tilladelse til at indfri statslig hybrid lånekapital på 65 mio. kroner.

Finanstilsynet bemærkede ved seneste kasseeftersyn, at Skjern Bank nedskriver efter reglerne, men banken har en relativt høj andel af udlån til landbrug og ejendomssektoren og skal blive bedre til at tage højde for det i sin forretningsmodel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu