VM-duo: ’Vi er favoritter

2. februar 2013 19:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
VM-duo: ’Vi er favoritter
Billede mangler

Blot en uge efter de sammen med holdkammeraterne på det mandlige danske håndboldlandshold blev nedsablet af Spanien i VM-finalen, står Henrik Møllgaard og Kasper Søndergaard i eftermiddag i en ny knald-eller-fald kamp.

 

– Denne gang vinder vi, siger Henrik Møllgaard, hvis synspunkt bakkes op af Kasper Søndergaard:

– Sejren i pokalsemifinalen over Aalborg giver masser af selvtillid. Nu venter Aarhus. Men selvom de i efteråret besejrede os i ligaen, mener jeg, at vi er favoritter.

Og der er god grund til at tro VM-duoen.

Da Skjern i går i NRGi Arena vandt 29-26 over nordjyderne, slog de til med sammenlagt 10 af vestjydernes sidste 16 fuldtræffere.

– Stor ros til både Møllgaard og Søndergaard. De viste sig mod Aalborg fra deres allerbedste side. Men det tør nok siges, at Aalborg voldte os store problemer. Vi kunne slet ikke få spillet til at fungere i begyndelsen af kampen. Deres målmand (Johan Sjöstrand, red.) tog alt. Deres forsvar var blændende godt organiseret. Og i Håvard Tvedten havde de i angrebet en effektiv afslutter, roser Skjern-træner Ole Nørgaard.

Kasper Søndergaard er langt fra uenig.

– Vi skulle give os 100 procent for at besejre Aalborg. Men på trods af ni kampe på 15 dage ved VM, fejlede min fysik intet. Det er ikke nogen hemmelighed, at nederlaget i VM-finalen gjorde ondt. Men det har ikke ødelagt min motivationen for håndbold. Iøjeblikket har jeg mere end nogensinde lyst til at spille, siger Kasper Søndergaard.

Pokalsemifinalen blev skæmmet af en grim tackling. Den leverede Skjerns tidligere Aalborg-spiller, Kristian Gjessing, mod Johan Jacobsson.

– Jeg forstår ikke, hvorfor Gjessing skulle have et rødt kort forseelsen. Så slem var den altså heller ikke. Forhåbentlig kommer det ikke til at betyde, at han ikke deltager i finalen, siger Skjern-træner Ole Nørgaard.

Heller ikke Aalborgs VM-spiller, Mads Mensah Larsen, fik fuld spilletid i semifinalen. Tre gange modtog han en to-minutters-udvisning, og så var han færdig.

– Skjern fortjente sejren. De var bedre end os i omkampen, siger Mads Mensah Larsen, der ikke desto mindre ærgrer sig over nederlaget.

– Jeg ville pokkers gerne have spillet finale søndag (i dag, red.). Nu får jeg i stedet en fridag. Det har jeg det rigtig skidt med, siger Mads Mensah Larsen, hvis skuffelse er fuld forståelig.

Da Aalborg i slutningen af første halvleg havde bragt sig foran 13-8, lignede holdet en kommende pokalfinalist.

Men de godt fightende Skjern-spillere nægtede at give op.

Inden pausesignalet havde de reduceret til 10-13, og fortsatte opturen efter pausen.

– Jeg tror Skjern vinder finalen. Ganske vist er Aarhus-spillerne snu og har fordel af hjemmebane. Men Skjern råder over en bred trup med masser af klassespillere, siger Mads Mensah Larsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu