ANNONCE

Skjulte tegn på coronavirus: Dette skal du passe på

28. september 2020 13:14 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

I Spanien og England har læger og epidemiloger fundet to symptomer, der kan være tegn på, at man er smittet med coronavirus.

Corona, Covid og pandemi. Det er tre ord, som man uden tvivl har hørt i flæng dagligt i, hvad der efterhånden føles som en evighed.

Men mens alle fokusere på det stigende smittetal, så kan nye symptomer på coronavirus være opdaget i Spanien. Det skriver The Sun.

I Spanier er der på felthospitaler i Madrid blevet analyseret 666 corona-patienter. Og her havde 26 procent af de undersøgte patienter én ting tilfælles.

Samtidig har man i Storbritannien på King’s College London kigget nærmere på symptomer, som briter har oplevet – og her optræder blandt andet udslet som et muligt symptom.

– Takket være de millioner, der bruger vores app, så har vi hurtigt kunnet etablere en sammenhæng mellem udslet på huden og Covid-19, men også på timingen af udslettet og deres sammenhæng med andre Covid-19-symptomer, lyder det fra Professor Tim Spector, der er epidemiolog.

I galleriet øverst kan du se de to mulige symptomer, samt sundhedsstyrelsen corona-symptomer.

Derfor kan du blive ringet op

Konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, opfordrede på et pressemøde fredag til, at alle, der smittes med covid-19, er forberedt på at tale med styrelsen om efterfølgende kontaktopsporing. Det samme gjorde Thorkild Fogde, chef for Rigspolitiet, og Thorkild Fogde fortalte også, at politiet nu bistår Styrelsen for Patientsikkerhed med mandskab, der hjælper med at kontakte de smittede.

Så hvad sker der, når en test viser, at en borger er smittet med covid-19? Først og fremmest får man et brev om det i e-Boks, og derudover kan man forvente, at Styrelsen for Patientsikkerhed forsøger at ringe en op.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til Newsbreak.dk, at man ringer til alle, man kan finde et telefonnummer på, og en del af den efterfølgende telefonsamtale handler om, hvorvidt den smittede ønsker hjælp til at kontakte personer, vedkommende har været i kontakt med, som er i fare for at være smittet med covid-19.

Anette Lykke Petri sagde på pressemødet fredag, at man hos styrelsen har problemer med, at det langt fra er alle borgere, der ringer tilbage til Styrelsen, og det er et problem, da man hos Styrelsen for Patientsikkerhed skal være sikre på, at der faktisk sker en opsporing af, og kontakt til, potentielt smittede.

Du kan læse hele oversigten hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu