ANNONCE

Skød sin sorte nabo: “Troede det var min lejlighed”

25. september 2019 13:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En tidligere betjent skød sin nabo, fordi hun troede, det var en indbrudstyv i hendes lejlighed.

Skød sin sorte nabo:
Amber Guyger i retten. Foto: Scanpix

En amerikansk politibetjent – nu eksbetjent – sidder i tiden på anklagebænken i USA, fordi hun har skudt sin nabo – en sort mand.

Tragedien udspillede sig, da Amber Guyger kom hjem fra en lang dag på arbejde i politistyrken i Dallas og pludselig opdagede, at der var nogen i hendes lejlighed.

Hun greb sin tjenestepistol og skød vedkommende. Det var naboen Botham Jean. Lejligheden var hans. Guyger havde taget fejl.

Retssagen, hvor en jury skal fastslå, om der var tale om overlagt mord, uagtsomt manddrab eller slet ingen kriminel handling – det vil være, hvis juryen finder, at Guyger handlede korrekt ud fra omstændighederne – er allerede i gang.

Tirsdag blev såkaldt bodycam-video vist frem i retten, skriver CBS News, der også har videoen. Her kan man se optagelser fra en af de betjente, der ankom til stedet, efter Amber Guyger ringede 911 (amerikansk tilsvarende 112).

Videoen skal være med til at fastslå omstændighederne – og i optagelsen kan man høre en panikslagen Amber sige til betjentene flere gange “jeg troede, det var min lejlighed”.

Der er tale om vigtigt materiale, fordi det kan være afgørende for retssagen mod den tidligere betjent, hvordan hun handlede i minutterne efter at have skudt Jean. Episoden skete i 2018.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu