ANNONCE

Skole lukker for varmen: Folk går med huer

19. februar 2019 17:37 | Af: Newsbreak.dk

En række elever på Marselisborg Gymnasium slår et slag for miljøvenligheden.

– Der er mange ting, man kan forbedre.

Sådan lyder det fra gymnasieelev Alberte Blicher Toft, der i denne uge har taget lidt ekstra varmt tøj og hue på, når hun befinder sig på Marselisborg Gymnasium.

Det har de øvrige elever – og ansatte – på gymnasiet også.

Det er ikke fordi, det er vinter, eller på grund af en ny modetrend, at mange hoveder er prydet med huer. I denne uge har gymnasiet skruet ned for varmen.

– De render rundt med striktrøjer og hættetrøjer. Det skulle være nu, inden det bliver for varmt, siger Alberte Blicher Toft til TV2 Østjylland.

Eleverne ville selv

Initiativet med huerne kommer fra eleverne selv. De vil gerne sætte fokus på miljøet og samtidig spare penge, som kan bruges på miljømæssige tiltag på gymnasiet.

– Vi vil have en større omtanke i forhold til miljøet på gymnasiet. Skolen kan sagtens gøres mere miljøvenlig på en række punkter og skabe mere opmærksomhed på det, siger Alberte Blicher Toft til TV2 Østjylland.

Alberte Blicher Toft, der går i 3.G på Marselisborg Gymnasium, har sammen med to andre elever taget initiativ til et nyt miljøudvalg på gymnasiet. Udvalget har nu 16 medlemmer, og elever og gymnasium kan gøre endnu mere for at skåne miljøet, lyder det.

Det kan fx være i form af genanvendeligt toiletpapir, vegetardag i kantinen og sorteringsskraldespande. Eleverne vil også gerne genbruge de glas, der bliver brugt i kantinen.

– Det er vigtigt at passe på den klode, vi bor på, og så er vi påvirket af det, vi ser i medierne. Vi vil gerne hoppe med på den bølge, at vi skal passe på vores miljø, siger Alberte Blicher Toft.

Rektor har hue på

Rektor Kirsten Skov går også med hue i denne uge. Hun bakker i høj grad op om elevernes projekt.

– Jeg synes, det er en fantastisk idé, og det er rigtigt nok, at vi kan gøre en masse ting, som vi ikke selv har fået øje på, siger hun til TV2 Østjylland og fortsætter:

– Ofte er det skolen der har idéer, som vi prøver at få eleverne med på, og her er det lige omvendt. Det er noget eleverne brænder for, og det, synes jeg, er fantastisk.

For Kirsten Skov handler det om, at gøre elever og personale bevidste om miljøvenlighed.

– Der er er 800 elever og 100 personaler, som bliver bevidste om det her. Det handler om at påvirke den enkelte i sin hverdag. Hvis man påvirker 900 familier, så hjælper det noget, siger hun til TV2 Østjylland.

Det er bedre end ingenting

Eleverne i miljøudvalget ved godt, at det på kort sigt måske ikke batter det store at sænke temperaturen på et enkelt gymnasium. Men det er bedre at gøre noget end at gøre ingenting.

– Der er mange her på gymnasiet, der ikke tænker på miljøet. Her går man i sin egen lille gymnasieverden. Vi har også planer om at lave skraldeindsamlingsdage for at sende et signal ud om det, siger Alberte Blicher Toft til TV2 Østjylland.

De penge, der bliver sparet på varmen, skal gå til en række miljøtiltag på gymnasiet. En af idéerne er at skifte plastikbestikket i kantinen ud med bambusbestik.

Det vil i alt være i to uger, at gymnasiet sparer penge på varmeregningen, da der også var skruet ned i vinterferien.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu