ANNONCE

Skole lukker grundet coronasmitte

10. marts 2020 21:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Malling Skole syd for Aarhus lukker midlertidigt efter to tilfælde af coronasmitte.

Den første folkeskole i Danmark lukker nu grundet coronasmitte.

Der er tale om Malling Skole i Aarhus-forstaden af samme navn syd for Aarhus.

Blandt eleverne på skolen er der bekræftet to tilfælde af COVID-19, coronavirus. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Grundig beslutning

Beslutningen sker efter dialog mellem skolen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det sker for at hindre smittespredning blandt både elever og medarbejdere på skolen. Styrelsen opfordrer desuden til, at elever fra skolen ikke samler sig i større grupper uden for skolen.

I en pressemeddelelse på Aarhus Kommunes hjemmeside siger Martin Østergaard, direktør i Børn og Unge, at man selvfølgelig helst havde været situationen foruden:

– Det er en ærgerlig og besværlig situation, som vi gerne ville have været foruden, men vi ønsker på alle måde at bakke op om myndighedernes kamp for at inddæmme og forsinke corona-smitte. Derfor følger vi naturligvis de anvisninger, som Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt os følge og lukker skolen fra og med i morgen tidlig.”siger han.

Styrelsen for Patientsikkerhed kender smittekilderne, og der er ikke tale om, at de to smittede har smittet hinanden. Smitten kan spores direkte tilbage til et udenlandsk risikoområde.

Klassekammerater til de smittede samt enkelte lærere er allerede blevet eller vil blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed og sat i frivillig hjemmekarantæne.

Lukningen vil vare mindst 14 dage. Skolens SFO samt den lokale fritids- og ungdomsklub vil også være lukket i samme periode.

Undervisning?

Det er endnu uvist, hvad lukningen helt konkret vil betyde for elevernes undervisning – eller mangel på samme.

Derfor søger kommunen råd og vejledning, hvor dette er muligt, siger Martin Østergaard:

– Vi vil selvfølgelig gøre alt for hurtigst muligt at komme tilbage til en almindelig skoledag, når skolen åbner igen. Malling Skole er formentlig ikke den eneste skole i landet, der vil lukke. Derfor søger vi råd og vejledning hos Undervisningsministeriet og i KL, så vi får ens forhold for elever, forældre og medarbejdere, siger Martin Østergaard.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

For at undgå smitten skal du holde dig fra personer, der har feber eller hoster. Hvis du selv oplever feber, hoste eller besværet vejtrækning, der kan være symptomer på coronavirus 2019-nCoV, skal du søge læge.

Da smitten formentlig er opstået på et marked med levende dyr, bør man undgå sådanne markeder. Ligesom man heller ikke skal indtage rå produkter, der stammer fra dyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu