ANNONCE

Nu er denne gruppe den største smittegruppe

4. november 2020 06:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hvor det før især var de 20 til 29-årige, der blev smittet, er det nu især de 10 til 19-årige.

Nu er denne gruppe den største smittegruppe
Hvor det før var især de 20 til 29-årige, der blev konstateret smittede med coronavirus, har gruppen af bekræftede smittede blandt de 10 til 19-årige nu vokset sig større inden for de seneste syv dage. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

I løbet af de seneste syv dage har det været de 10 til 19-årige, der er blevet smittet mest i Danmark.

Det sker, efter at det i lang tid har været de 20 til 29-årige, der især er blevet registreret smittede.

Blandt de 10 til 19-årige er der således blevet konstateret 1477 smittede i de seneste syv dage.

I den seneste uge er 1464 blevet testet positive blandt de 20 til 29-årige.

Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Set over hele perioden, hvor pandemien har været i landet, er der dog stadig betydeligt flere smittede blandt de 20 til 29-årige. Her er 9708 blevet testet positive. Det er mere end de 7185, der blevet testet positive blandt de 10 til 19-årige.

Og selv om de 20 til 29-årige har fået taget flere prøver end nogen anden aldersgruppe i Danmark, er positivprocenten i denne aldersgruppe stadig den næsthøjeste i landet med 2,1 procent.

Kun gruppen af mennesker på 90 og derover har en højere positivprocent på 2,3, mens positivprocenten for de 10 til 19-årige er 1,8.

Højt smittetal

I det seneste døgn er 1353 personer blevet konstateret positive for coronavirus.

De positive prøvesvar er fundet blandt i alt 73.710 coronaprøver. Dermed er positivprocenten 1,8 procent – det højeste siden den 23. oktober.

35 personer er blevet indlagt med coronavirus siden SSI senest opdaterede tallene, og der er dermed i alt 169 personer indlagt med sygdommen nu.

Af dem ligger 22 på intensivafdelinger, hvilket er én færre end mandag. Der er fortsat 14 personer, der ligger i respirator.

Fire personer smittet med covid-19 er afgået ved døden det seneste døgn. Det bringer det samlede dødstal op på 728 personer.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu