Skolebombe ryster Italien: Pige dræbt

19. maj 2012 14:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skolebombe ryster Italien: Pige dræbt
Billede mangler

Italien er i chok efter det blodige bombeangreb, som lørdag morgen har ramt en skole i havnebyen Brindisi, der ligger i det sydøstlige del af landet.
En 16-årig pige er død i eksplosionen, som ramte erhvervsskolen Francesca Morvillo Falcone, da eleverne var på vej ind i klassen omkring klokken 7.45. Herefter udbrød der panik.
Pigens død er bekræftet af officielle kilder i Italien, som dog afviser de tidligere meldinger om, at en anden ung skolepige også skulle være død. Hun er stadig i live, men i kritisk tilstand efter at være blevet opereret, lyder det.
Flere andre skoleelever er kvæstet med varierende grader af brandsår, lyder det. Antallet er endnu ikke bekræftet, men der kan være tale om op mod syv mennesker.
Der meldes om flere eksplosioner, og sprængladningerne var angiveligt efterladt i tasker foran skolen. Det er dog endnu ikke bekræftet fra officielle kilder.
Alle skoler i Brindisi er evakueret efter bombeangrebet. Italienske børn går også i skole om lørdagen.
Det vides endnu ikke, hvem der står bag bombeangrebet. Ingen har taget skylden, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Italienske medier hæfter sig ved, at skolen har sit navn efter konen til den kendte anti-mafia-dommer Giovanni Falcone.
Han blev sammen med sin kone og tre livvagter slået ihjel for næsten præcist 20 år siden – 23. maj 1992 – da den sicilianske mafia plantede et halvt ton dynamit på vejen mellem lufthavnen i Palermo og byens centrum.
– Dette er en angreb uden fortilfælde af den organiserede kriminalitet, siger Cosimo Consales, der er borgmester i Brindisi.
– Navnet på skolen og den planlagte anti-mafia-march er for stort et sammentræf, tilføjer han.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu