Skolebørn bliver sexdrillet i skolen

2. marts 2012 08:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skolebørn bliver sexdrillet i skolen
Billede mangler

Tilråb som smatso eller luder, eller et klap i numsen. Den form for drillerier oplever danske skolebørn helt ned til 4. klasse skriver Politiken.
Og de seksuelle ydmygelser og mobning er hverdagen for en del danske skolebørn, viser den første undersøgelse om seksuel mobning for børn herhjemme.
Undersøgelsen er lavet af antimobbekonsulenter fra virksomhederne Amok og Mobbeland, og den viser, at halvdelen af de adspurgte elever fra 7.- til 9. har oplevet sexmobning.
Hver fjerde elev svarer, at de er blevet gramset på, mens 19 procent svarer, at de har fået negative kommentarer om deres krop. Drillerierne kan være harmløse, men kammer nogle gange over og bliver ren mobning. Fire ud af ti svarer i undersøgelsen ja til, at de har følt de seksuelle drillerier som “alvor,” “ubehageligt” eller “blandet”.
“Undersøgelsen gør op med myten om, at det bare er for sjov. Vi vil også gerne udfordre opfattelsen af, at sådan har det altid været. På relativt få år er det kommet dertil, at helt små børn skal forholde sig til sex,” siger Dorthe Rasmussen til Politiken.
Hun bakkes op af formanden i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
“Sagen er, at folkeskolen på godt og ondt er et spejlbillede af samfundet, og når vi har stadigt stigende seksuelle billeder i samfundet, så får vi det også i folkeskolen,” siger Anders Bondo Christensen til Newspaq.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu