ANNONCE

Skolelærer verdenskendt for skandale er død

9. juli 2020 16:48 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Mary Kay Letourneau blev idømt hård fængselsdom for at have sex med meget ung elev. Senere blev de gift.

Skolelærer verdenskendt for skandale er død
Mary Kay Letourneau blev idømt syv års fængsel for sexmisbrug af sin dengang 12-årige elev. Efter hendes løsladelse giftede de sig. Mandag døde hun efter nogle måneder med en alvorlig kræftdiagnose. Foto: Scanpix/REUTERS/Str/File

Den amerikanske skolelærer Mary Kay Letourneau, der blev kendt af lidet flatterende årsager, døde mandag den 6. juli af kræft i sit hjem i Californien. Det skriver blandt andet CNN.

Artiklen fortsætter under videoen


Hun fik stillet kræftdiagnosen for nogle måneder siden og da hun gik bort, var hun omgivet af sine nærmeste. Blandt andet sin tidligere ægtemand Vili Faulaau, som angiveligt plejede hende i den sidste tid.

Netop de to har en ganske dramatisk fortid sammen. Den nu afdøde skolelærer var 34 år, gift og mor til fire børn, da hun forelskede sig i og indledte et seksuelt forhold til sin dengang kun 12-årige elev.

Forholdet blev opdaget i 1997 og Mary Kay Letourneau blev idømt seks måneders fængsel for seksuelle overgreb. Af dommen fremgik det desuden, at hun skulle droppe alt kontakt med Vili Faulaau men brød påbuddet kort efter hun var blevet løsladt. Det kostede hende syv år bag tremmer.

Men hverken dommen for seksuelle overgreb eller straffen stoppede deres forhold og kort efter hun igen blev sat på fri fod, hun var dengang blevet 43 år og han 22, giftede de sig. På det tidspunkt havde de fået to døtre sammen.

I 2017 ansøgte Vili Faulaau om skilsmisse men parret fandt sammen igen. Sidste år blev de så alligevel enige om at gå hver til sit, men de nåede angiveligt ikke at få udfyldt de retslige dokumenter, inden hun blev alvorligt syg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu