Skoleleder afliver historie om jødechikane anno 2013

29. januar 2013 21:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skoleleder afliver historie om jødechikane anno 2013
Billede mangler

Mandag bragte P4 København historien om, at skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København i flere tilfælde har frarådetjødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, da de risikerer at blive chikaneret, men nu viser det sig, at hun refererer til fire år gamle sager, som ikke længere er aktuelle.

 

Det fortæller historiens bærende kilde selv, skolelederen Lise Egholm,tirsdag tilJyllands-Posten og understreger over for avisen, at mobning af jødiske skolebørn ikke længere er et problem på skolen.

– Vi har fået en anden elevsammensætning. Der er kommet flere danske børn, og vi har fået en anden balance. Og vi har fået en rigtig, rigtig god dialog med alle vores forældre. Også vores palæstinensiske familier, siger Lise Egholm ifølge Jyllands-Posten.

Hun forklarer, at det er hendes udtalelser til Weekendavisen i december, der er blevet misforstået. Dengang talte hun ifølge eget udsagn med journalist Martin Krasnik om problemerne med chikane af jødiske elever for fire år siden – altså »gamle historier«, som hun selv udtrykker det.

– Og så kom jeg til at sige dét til en dame fra P4, og så kørte det helt af sporet, siger Lise Egholm til Jyllands-Posten.

Efter hendes udtalelse mandag røg sagen højt på mediernes og politikernes dagsorden.

De Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K), sagde tirsdag formiddag til Berlingske Nyhedsbureau, at han ville have børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at indlede en undersøgelse af, hvor stort problemet med chikane af jødiske skolebørn er i hele landet.

Rasmus Jarlov har samtidig foreslået, at man smider de chikanerende børn ud af folkeskolen, hvis deres mobning forhindrer deres jødiske klassekammerater i at kunne gå i skole.

Som følge af de »helt utålelige forhold« lød det tirsdag fra Dansk Folkeparti, at man ville rejse en forespørgselsdebat om sagen i Folketinget og på Københavns Rådhus. En debat, der ifølge integrationsordfører Martin Henriksen (DF) skal munde ud i »håndfaste regler« såsom økonomiske sanktioner og i yderste tilfælde udvisning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu