ANNONCE

Skoleleder går efter sms-sexsag mod 14-årig

21. august 2012 07:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skoleleder går efter sms-sexsag mod 14-årig
Billede mangler

Sagen om en mandlig lærer på Ådalskolen i Odense, der sendte usømmelige sms-beskeder til en 14-årig elev, får nu konsekvenser for skolens leder gennem 28 år, Ole Olsen, skriver Fyens Stiftstidende.
Skolelederen meddeler, at han trækker sig fra sin stilling på grund af sin håndtering af sagen.
– Jeg har begået fejl og har ikke håndteret sagen godt nok. Jeg har haft for stor tillid til, at læreren fortalte mig sandheden, og forladt mig for meget på, at politiet ikke fandt bevis nok for at rejse tiltale. Det er ikke godt nok, siger han med henvisning til fraværet af etik og moral.
Som Stiftstidende har afdækket, opfordrede læreren blandt andet den dengang 14-årige pige til at sende fotos af sig selv i g-streng, lige som han skrev, at han havde drømt om at have sex med hende.
Ole Olsen og toppen af bestyrelsen kendte til indholdet af sms-beskederne allerede i foråret og fik flere henvendelser fra forældre – heriblandt til en anden pige, der var blevet kontaktet af læreren på facebook.
Alligevel meddelte skolelederen og bestyrelsesformanden 9. august forældre og ansatte, at man ikke afskedigede læreren. Samme dag som avisen kontaktede skolelederen om sagen, kunne han dog meddele, at læreren nu var fratrådt. Først efter at avisen fremlagde alle oplysninger i sagen i sidste uge, valgte ledelsen at bortvise læreren.
– Det er svigtende dømmekraft, og det må jeg tage på mine skuldre, siger Ole Olsen.
Skolelederens beslutning glæder Joan Olsen, som er mor til den nu 16-årige, der modtog sms-beskederne. Men beslutningen kommer bag på hende.
– Jeg er meget overrasket. Men det er det bedste, der kunne ske, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu