Skoleledere vil stoppe læreres hjemmearbejde

21. maj 2012 12:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skoleledere vil stoppe læreres hjemmearbejde
Billede mangler

Både i folkeskolen og gymnasiet skal lærerne blive på deres arbejdsplads og forberede undervisningen, selvom de har haft sidste time.
Otte ud af ti skoleledere, der har deltaget i en rundspørge fra Berlingske Research, er meget eller delvist enige i, at lærerne som hovedregel skal være på skolen i normal undervisningstid.
Det skriver Berlingske.
– I dag er udgangspunktet, at man kan gå hjem, hvis man ikke har undervisning. Vi skal vende det om, så lærerne som udgangspunkt er på skolen, med mindre de har aftalt andet i deres team, siger Anders Balle, formand for Skolelederforeningen.
Og samme vind blæser i gymnasiet. Her har både rektorer og undervisningsminister Christine Antorini (S) talt varmt for, at lærerne skal have mere tid med eleverne.
Når lærerne vender tilbage efter sommerferien, betyder deres nye overenskomst, at rektor kan planlægge, at lærerne er mere til stede på skolen i både forberedelsestid og i den tid, de bruger på evaluering af elevernes opgaver.
– Det passer til gymnasiereformen, hvor der er lagt op til mere lærersamarbejde. Samtidig har vi i dag så store udfordringer med den meget store gruppe af unge, der går i gymnasiet, siger Gorm Leschly, der er formand for de danske gymnasielærere, til Berlingske
I folkeskolelærernes fagforening, Danmarks Lærerforening, bryder formand Anders Bondo Christensen sig ikke om udsigten til mindre frirum for lærerne.
– Langt de fleste lærere står alene med ansvaret for at undervise 25 elever. Jeg så gerne flere ressourcer og to-lærer-ordninger, men det går den stik modsatte vej, siger han til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu